&noscript=1 /> Bramborové škubánky - Recept z Jižního Tyrolska Recept
 

Predkrm

Bramborové škubánky

Bramborové škubánky

Tento recept je lahodnou ultenovskou interpretací slavných Schupfnudeln, šišek z bramborového těsta.
Urban Kainzwaldner se synem Daniel
Hospodář provozující vinařský šenk Pschnickerhof
Přísady
4 lidé
90 MIN.
  • 400 g
    brambor (moučných)
  • 120 g
    mouky
  • 1 lžíce
    másla
  • 2
    žloutek
  • 1 na špicku nože
    muškátového oříšku
  • trochu vařeného špenátu
  • 1
    stroužku česneku, najemno nakrájeného
  • 200 ml
    smetany
  • 2 lžíce
    nasekaných vlašských ořechů
  • 40 g
    másla
  • sůl
  • pepř
  • 30 g
    parmazán
Vytisnout recept
www.roterhahn.it
Příprava - Bramborové škubánky
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Brambory uvařte v osolené vodě, sceďte je a prolisujte.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Prohněteme se žloutkem a máslem, necháme vychladnout.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Do bramborové směsi vmíchejte mouku, sůl a nastrouhaný muškátový oříšek.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Z těsta vytvoříme silné prameny a nakrájíme je na 2 cm dlouhé škubánky.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    Škubánky přiveďte v osolené vodě k varu, vyjměte je pomocí sítka a podávejte se špenátem lehce osmahnutým na rozpuštěném másle se stroužkem česneku, s ořechovou šlehačkou a parmezánem.
  • circle-dashed 6.
    Krok
    Doba vaření: 5 min
  •  
    Hodně štěstí
Urban Kainzwaldner mit Sohn Daniel
Cprovozující vinařský šenk pod značkou "Roter Hahn"
Pschnickerhof v Villandersu

Vytisknout recept

Recept z ...

Obnovení filtru
Pschnickerhof
Fam. Kainzwaldner  | Villanders  (Eisacktal)
Sezónní šenk
Domácí produkty , Domácí uzeniny, Hřbetní špek, Kys.zelí, Oříškový likér ...
Výsledek vašeho hledání
Další recepty

Dostali jste chuť?