&noscript=1 /> Vdolky Kniekiechl - Recept z Jižního Tyrolska Recept
 

Dezert

Vdolky Kniekiechl

Vdolky Kniekiechl

Toto tradiční kynuté pečivo se peče při zvláštních příležitostech. Tip: Podávejte se lžící brusinkové marmelády.
Urban Kainzwaldner se synem Daniel
Hospodář provozující vinařský šenk Pschnickerhof
Přísady
40 kusů
120 MIN.
  • 100 g
    másla
  • 500 ml
    mléka
  • 60 g
    droždí
  • 5
    žloutek
  • 100 g
    cukru
  • 15 g
    sůl
  • kůra 1 citronu (nastrouhaná)
  • 1
    vanilkový lusk
  • 2 trocha
    jablečné nebo hruškové pálenky
  • 1 kg
    pšeničné mouky
  • olej na pečení
Vytisnout recept
www.roterhahn.it
Příprava - Vdolky Kniekiechl
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Máslo ohřejte a přidejte mléko, dokud nebude vlažné. Přimíchejte droždí.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Mouku rozmíchejte v míse se žloutkem, cukrem, solí, citrónovou kůrou, vanilkovým luskem a alkoholem.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Poté přidejte směs másla, mléka a droždí a míchejte tak dlouho, až vytvoříte těsto.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Rozdělte je na 40 kusů a udělejte z těsta kuličky, poté je vyskládejte na moukou posypané prkénko, přikryjte utěrkou a nechejte 45 minut odpočívat.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    Kuličky těsta následně stlačte na placičky a prstem dokola o něco povytáhněte na okrajích.
  • circle-dashed 6.
    Krok
    Upečte je na rozehřátém oleji.
  •  
    Hodně štěstí
Urban Kainzwaldner mit Sohn Daniel
Cprovozující vinařský šenk pod značkou "Roter Hahn"
Pschnickerhof v Villandersu

Vytisknout recept

Recept z ...

Obnovení filtru
Pschnickerhof
Fam. Kainzwaldner  | Villanders  (Eisacktal)
Sezónní šenk
Domácí produkty , Domácí uzeniny, Hřbetní špek, Kys.zelí, Oříškový likér ...
Výsledek vašeho hledání
Další recepty

Dostali jste chuť?