Kursy vaření a pečení
Vaření se selkou
Tradiční jihotyrolská kuchyně je díky vzácným rodinným receptům a regionálním surovinám skutečnou lahůdkou pro chuťové buňky. A nikde jinde se nemůžete naučit připravovat pokrmy lépe než na statku. Selka vám v kurzu ukáže, jak se to dělá.
Tradiční jihotyrolská kuchyně je díky vzácným rodinným receptům a regionálním surovinám skutečnou lahůdkou pro chuťové buňky. A nikde jinde se nemůžete naučit připravovat pokrmy lépe než na statku. Selka vám v kurzu ukáže, jak se to dělá.
Jihotyrolské selky denně rozmazlují své hosty domácími pochoutkami. Dovolená v rekreačním apartmánu nebo pokoji na statku je proto skutečným zážitkem. Abyste si mohli pochutnat na lahodných pokrmech i po dovolené, můžete se na statku v rámci kurzu vaření naučit, jak si doma připravit jihotyrolský knedlík. Pro prvotřídní slaninový, špenátový nebo sýrový knedlík jsou nejdůležitější čerstvé suroviny. Selka vás naučí, jak je správně připravit. Poté se v útulné světnici jí klasické jihotyrolské selské pokrmy spolu se zelným salátem. Selka má jeden nebo dva zasvěcené tipy nejen na dokonalý knedlík, ale i na řadu dalších lidových pokrmů.
Amatérští pekaři jsou také na správné adrese na statku v Jižním Tyrolsku. Pečení chleba je tradice, která se předává z generace na generaci. Každý statek má své staré rodinné recepty, které se předávají z generace na generaci. Během kurzu pečení se selkou se zájemci také dozvědí, které ingredience dávají chlebu jeho jedinečnou chuť. Hostům se sbíhají sliny nejen z teplého selského chleba v peci, ale také z vůně čerstvě upečeného jablečného štrůdlu. Na jihotyrolském statku se jablečný závin tradičně připravuje z křehkého těsta. Jablka samozřejmě pocházejí ze sadu na statku a dodávají dortu sladký nádech.