Jedoduché pokrmy
ve vytříbeném podání
Akce
Pochoutky z pánve
Rodiny zemědělců se od nepaměti každý den scházejí u společného stolu, aby se podělily o jídlo. Ať už se jedná o jednoduché jídlo v pracovní dny, nebo o slavnostní pokrmy o nedělích a svátcích – velká pánev si najde své místo uprostřed stolu. Jednoduchá kuchyně se tak promění v kulinářský vrchol. Přitom se objevují staré vůně, staré recepty jsou inovativně interpretovány a tradiční a originální pokrmy z pánve ožívají.
Rodiny zemědělců se od nepaměti každý den scházejí u společného stolu, aby se podělily o jídlo. Ať už se jedná o jednoduché jídlo v pracovní dny, nebo o slavnostní pokrmy o nedělích a svátcích – velká pánev si najde své místo uprostřed stolu. Jednoduchá kuchyně se tak promění v kulinářský vrchol. Přitom se objevují staré vůně, staré recepty jsou inovativně interpretovány a tradiční a originální pokrmy z pánve ožívají.
Rozmanitost prosté selské kuchyně se odráží v mnoha tradičních jihotyrolských pokrmech. Například knedlíky, které vznikly použitím zbytků pečiva, se staly oblíbeným pokrmem nebo přílohou a dnes si bez nich nelze jihotyrolskou venkovskou kuchyni představit. Ať už se jedná o klasickou selskou pánev “Bauerngröstl”, sladkou kukuřičnou kaši “Muas” nebo léty prověřený trhanec “Kaiserschmarrn”, o cokoli, co se dostane na pánev, se pak všichni podělí. K přípravě speciálního pokrmu obvykle není potřeba mnoho. I hrstka přísad na talíři často velmi mile překvapí.
Pochoutky z pánve
Pro nostalgiky i zvídavé
Dopřejte si s námi příjemné vzpomínky a poznejte staronovou jihotyrolskou tradiční kuchyni.
Social Wall
Zažijte život na statku zblízka
Zajímavé zážitky, pravdivé příběhy a nádherné a rustikální jihotyrolské statky.
#loveroterhahn