Snídaně
Sladký a vydatný - požitek po ránu
Čerstvě upečený selský chléb, vydatný špek, lahodná vejce a domácí marmelády – bohatá snídaně na statku je ideálním začátkem skvělého prázdninového dne. S láskou připravená snídaně nenechá žádné přání nesplněné.
Čerstvě upečený selský chléb, vydatný špek, lahodná vejce a domácí marmelády – bohatá snídaně na statku je ideálním začátkem skvělého prázdninového dne. S láskou připravená snídaně nenechá žádné přání nesplněné.
Kdo jednou posnídal na jihotyrolském statku, už nikdy nebude chtít začít den jinak. Během dovolené v komfortních rekreačních apartmánech nebo pokojích vás budou na statku hýčkat těmi nejlepšími pochoutkami. Snídaně díky dohledatelnému původu produktů nejen mimořádně dobře chutná, ale má také jedinečný charakter. Brzy ráno přinese hospodyně ze sklepa přirozeně zakalenou jablečnou šťávu a hospodář přinese ze stodoly čerstvě nadojené mléko a ještě vlažná vejce. Z jedinečných domácích produktů připraví selka příjemnou snídani, kterou doplní domácím koláčem a šálkem horké kávy nebo bylinkového čaje.
Snídaňový koš plný lahůdek
Na některých statcích v Jižním Tyrolsku se chutná snídaně podává v útulné světnici. Za příznivých teplot se však snídaně nezřídka podává venku na terase nebo v zahradě. Pro ty, kteří dávají přednost útulné domácí atmosféře, jsou statky nabízející snídani do košíku tím pravým místem. Selka ji ve smluvený čas přinese ke dveřím. Malí i velcí si tak mohou vychutnat nejdůležitější jídlo dne ještě v pyžamu a v naprostém pohodlí.
V rytmu ročních období
Střídání ročních období ovlivňuje na jihotyrolských statcích také složení snídaně sestávající z domácích produktů ze statku. Na jaře můžete ochutnat čerstvý selský chléb s máslem a řeřichou. V létě se na snídaňovém stole objevuje čerstvé ovoce a zelenina přímo z vlastní zahrady. Třešně, meruňky, broskve a bobulovité ovoce mají svěží a křupavou chuť a skvěle se hodí do barevných ovocných salátů nebo do jogurtu. Na podzim si hosté na statku pochutnávají na jablkách, hroznech, švestkách nebo hruškách z plné spíže. V zimě se podávají kompoty, jablečná omáčka a sušené ovoce. Díky sezónní rozmanitosti se každá snídaně na statku stává snídaní snů.