Polopenze
Ze statku rovnou na talíř
Ráno si můžete vychutnat lahodnou snídani ze statku a večer zasednout k prostřenému stolu – takto si můžete představit den na statku s polopenzí v Jižním Tyrolsku.
Ráno si můžete vychutnat lahodnou snídani ze statku a večer zasednout k prostřenému stolu – takto si můžete představit den na statku s polopenzí v Jižním Tyrolsku.
Pobyt na statku s polopenzí v Jižním Tyrolsku je dovolenou pro mlsné jazýčky. Ať už k snídani, nebo k večeři - na talíři vám zaručeně přistane ta nejlepší pochoutka ze statku i z pole. Vejce od slepic z volného chovu, křehké maso z vlastního chovu, brambory z nedalekého pole a křupavé saláty z vlastní zahrady - mnoho produktů pochází z vlastní produkce.
Ve snídaňovém ráji
Ranní slunce zvědavě pomrkává oknem světnice na statku. Na stole stojí šálek s bylinkovým čajem a vzduchem se line vůně křupavého selského chleba. To povzbudí vaši chuť k dalšímu jídlu: domácí marmelády a máslo, vydatné sýry a slanina jsou jen některé z lahůdek na snídaňovém stole na statku. Selka vám poví o původu produktů a postará se o vaše blaho. A než se vydáte na cestu, dá vám ten správný tip pro každou výletní destinaci. Nic tedy nestojí v cestě ničím nerušené dovolené v Jižním Tyrolsku.
Autentické lidové pokrmy
Až se po dni plném zážitků vrátíte na statek, posedíte večer v útulné světnici. Selka s velkým nasazením připraví chutnou večeři. A zatímco se z kuchyně line lahodná vůně, vy se opřete, odpočinete si a posloucháte praskání ohně v kamnech. Podávají se zde venkovská jídla jihotyrolské kuchyně, od těstovin “Schlutzer” či knedlíků přes šťavnatou selskou pečeni s polentou a zeleninou až po tyrolské bramboráky “Erdäpfelblattln” s kyselým zelím. A sladkou tečkou hostiny může být kousek domácího jablečného závinu. Když si k tomu dáte sklenku dobrého jihotyrolského vína, budete jako v sedmém nebi.