pecivo
Rybízový koláč
Rybízový koláč
Tento šťavnatý koláč se sladkokyselým rybízem v sobě skrývá potěšení z lesních plodů.
Martina Fieg
Farmářova žena ze statku Rauthof
Přísady
1 plech na pečení o rozměrech přibližně 40x50 cm
45 MIN.
-
400 gmouky
-
100 gcukru
-
150 gmásla
-
3žloutek
-
3vaječné bílky
-
1 pytlícekvanilkového cukru
-
1 pytlícekprášku do pečiva
-
2 lžícerumu
-
400 grybízu
-
trochu marmelády
Příprava - Rybízový koláč
-
1.KrokMáslo pokojové teploty utřete s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny a postupně přidávejte žloutky.
-
2.KrokMouku a prášek do pečiva prosejte a metličkou postupně vmíchejte do máslové směsi. Přidejte rum a míchejte, dokud se vám nevytvoří drobivá směs.
-
3.KrokSměs rozetřete na plech (cca 40x50 cm) a rovnoměrně ji přitlačte.
-
4.KrokTěsto potřete tenkou vrstvou marmelády.
-
5.KrokBobule rybízu rovnoměrně rozprostřete na těsto. Chcete-li, můžete je posypat trochou cukru.
-
6.KrokKoláč pečte při střední teplotě přibližně 15 - 20 minut.
-
7.KrokMezitím ušlehejte sníh z bílků se 2 lžícemi cukru.
-
8.KrokVyjměte koláč z trouby a rovnoměrně na něj rozetřete bílkovou směs.
-
9.KrokKoláč vložte zpět do trouby přibližně na 10 minut, dokud vyšlehané bílky nezískají zlatavou barvu.
-
10.KrokKoláč lze připravit ze všech druhů ovoce ze zahrady v závislosti na ročním období.
-
Hodně štěstí