pecivo
Rybízový koláč
Rybízový koláč
Tento šťavnatý koláč se sladkokyselým rybízem v sobě skrývá potěšení z lesních plodů.

Martina Fieg
Farmářova žena ze statku Rauthof
Přísady
1 plech na pečení o rozměrech přibližně 40x50 cm
45 MIN.
-
400 gmouky
-
100 gcukru
-
150 gmásla
-
3žloutek
-
3vaječné bílky
-
1 pytlícekvanilkového cukru
-
1 pytlícekprášku do pečiva
-
2 lžícerumu
-
400 grybízu
-
trochu marmelády
Příprava - Rybízový koláč
-
1.
KrokMáslo pokojové teploty utřete s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny a postupně přidávejte žloutky. -
2.
KrokMouku a prášek do pečiva prosejte a metličkou postupně vmíchejte do máslové směsi. Přidejte rum a míchejte, dokud se vám nevytvoří drobivá směs. -
3.
KrokSměs rozetřete na plech (cca 40x50 cm) a rovnoměrně ji přitlačte. -
4.
KrokTěsto potřete tenkou vrstvou marmelády. -
5.
KrokBobule rybízu rovnoměrně rozprostřete na těsto. Chcete-li, můžete je posypat trochou cukru. -
6.
KrokKoláč pečte při střední teplotě přibližně 15 - 20 minut. -
7.
KrokMezitím ušlehejte sníh z bílků se 2 lžícemi cukru. -
8.
KrokVyjměte koláč z trouby a rovnoměrně na něj rozetřete bílkovou směs. -
9.
KrokKoláč vložte zpět do trouby přibližně na 10 minut, dokud vyšlehané bílky nezískají zlatavou barvu. -
10.
KrokKoláč lze připravit ze všech druhů ovoce ze zahrady v závislosti na ročním období. -
Hodně štěstí
