Predkrm
Sýrové noky
Sýrové noky
Sýrové knedlíky z bílého chleba a horského nebo šedého sýra, podávané s rozpuštěným máslem, jsou v jihotyrolské kuchyni trvale oblíbené.

Jessica Moser
Hospodyně provozující vinařský šenk Oberpartegger
Přísady
4 lidé
45 MIN.
-
250 mlmléka
-
60 gpórku (jemně nařezaného)
-
300 gpečiva na knedlíky
-
2 lžíceoleje
-
1cibule
-
sůl
-
50 gmásla
350
g
polotvrdého sýra (horský, šedý)
40
g
parmazánu (nastrouhaného)
60
g
másla (zhnědlého)
4
vejce
4
lžíce
pažitky
Příprava - Sýrové noky
-
1.
KrokPečivo na knedlíky přelejte teplým mlékem. -
2.
KrokOloupejte cibuli, nakrájejte ji najemno a duste na másle. -
3.
KrokSýr nakrájejte na malé kostky a spolu s cibulí ho přidejte k pečivu na knedlíky. Vzniklou hmotu rozmíchejte s vejci, pórkem, olejem a solí a uhnětejte na pevné těsto. -
4.
KrokMokrýma rukama vytvořte z těsta noky a lehce je vařte 8 až 10 minut ve slané vodě. -
5.
KrokNoky vyjměte, nechejte okapat a natřete je parmazánem. -
6.
KrokNakonec je přelijte zhnědlým máslem, ozdobte trochou pažitky a servírujte. -
Hodně štěstí

Jessica Moser
Hospodyně provozující vinařský šenk pod značkou "Roter Hahn"
Oberpartegger v Villandersu