&noscript=1 /> Sýrové noky - Recept z Jižního Tyrolska Recept
 

Predkrm

Sýrové noky

Sýrové noky

Sýrové knedlíky z bílého chleba a horského nebo šedého sýra, podávané s rozpuštěným máslem, jsou v jihotyrolské kuchyni trvale oblíbené.
Jessica Moser
Hospodyně provozující vinařský šenk Oberpartegger
Přísady
4 lidé
45 MIN.
  • 250 ml
    mléka
  • 60 g
    pórku (jemně nařezaného)
  • 300 g
    pečiva na knedlíky
  • 2 lžíce
    oleje
  • 1
    cibule
  • sůl
  • 50 g
    másla
  • Další:
  • 350 g
    polotvrdého sýra (horský, šedý)
  • 40 g
    parmazánu (nastrouhaného)
  • 60 g
    másla (zhnědlého)
  • 4
    vejce
  • 4 lžíce
    pažitky
  • Vytisnout recept
    www.roterhahn.it
    Příprava - Sýrové noky
    • circle-dashed 1.
      Krok
      Pečivo na knedlíky přelejte teplým mlékem.
    • circle-dashed 2.
      Krok
      Oloupejte cibuli, nakrájejte ji najemno a duste na másle.
    • circle-dashed 3.
      Krok
      Sýr nakrájejte na malé kostky a spolu s cibulí ho přidejte k pečivu na knedlíky. Vzniklou hmotu rozmíchejte s vejci, pórkem, olejem a solí a uhnětejte na pevné těsto.
    • circle-dashed 4.
      Krok
      Mokrýma rukama vytvořte z těsta noky a lehce je vařte 8 až 10 minut ve slané vodě.
    • circle-dashed 5.
      Krok
      Noky vyjměte, nechejte okapat a natřete je parmazánem.
    • circle-dashed 6.
      Krok
      Nakonec je přelijte zhnědlým máslem, ozdobte trochou pažitky a servírujte.
    •  
      Hodně štěstí
    Jessica Moser
    Hospodyně provozující vinařský šenk pod značkou "Roter Hahn"
    Oberpartegger v Villandersu

    Vytisknout recept

    Recept z ...

    Obnovení filtru
    Oberpartegger
    Kainzwaldner Johannes  | Villanders  (Eisacktal)
    Sezónní šenk
    Domácí produkty Borový likér, Borůvkový likér, Brusinková marmeláda, Domácí uzeniny, Grappy  ...
    Výsledek vašeho hledání
    Další recepty

    Dostali jste chuť?