V Kastelbellu v údolí Vinschgau věnují zemědělci a restaurace jedinečnou gurmánskou akci chřestu.
Pěstování chřestu má v Jižním Tyrolsku již dlouhou tradici, a to nejen v Terlanu. Chřest se pěstuje také v okolí Kastelbell-Tschars v údolí Vinschgau. Počátky pěstování chřestu v Kastelbellu sahají až do roku 1988 a pěstební plocha se nyní pohybuje kolem 3 hektarů. Chřest se sklízí od dubna do června a většina úrody jde do místního veřejného stravování. Chřest se podává co nejčerstvější.
Od poloviny dubna do konce května se Kastelbell Tschars promění v kulinářské centrum, které návštěvníky potěší vynikajícími chřestovými pokrmy a znamenitými víny. Každoročně je organizován pestrý doprovodný program, který se zaměřuje na požitek i hudební poslech a tematické výlety.
Obohaťte svou dovolenou o tento kulinářský zážitek.