Šenky
Chuť na jaro
Jarní pokrmy na statku
Když na jaře šenky opět otevřou své brány, projeví se jaro i na talíři. Od kopřivových knedlíků přes pampeliškový salát až po pokrmy z chřestu – na jídelním lístku je nyní mnoho lahůdek. Zde najdete jejich recepty.
Predkrm
Kopřivy rostou na okrajích cest nebo lesů a jsou regionální superpotravinou s vysokým obsahem železa a vitaminu C.
Máte chuť na zelenou kuchyni? Tato svěží polévka se zahradní řeřichou a smetanou je zdravá a probouzí jarní horečku.
Listy pampelišky se v Jižním Tyrolsku nazývají také "zigori". Tento salát je vynikajícím příkladem zelené jihotyrolské kuchyně.
Hlavní jídlo
Pro mnoho gurmánů je jehněčí součástí Velikonoc. Tento recept dokazuje, že jehněčí a chřest spolu dokonale ladí.
Jehněčí pečeně (Bauernschöpsernes)
Schöpserne je oblíbený pokrm z jehněčího masa, který se na horských statcích v Jižním Tyrolsku jí po celý rok.
V Jižním Tyrolsku se každoročně sklidí 65 tun bílého chřestu. S omáčkou Bolzano a šunkou jsou nejoblíbenějším pokrmem z chřestu.
Dezert
Domácí bezinkový sirup je nejen lahodným zahnáním žízně, ale také osvěžujícím dezertem.
Když na jaře šenky opět otevřou své brány, projeví se jaro i na talíři. Od kopřivových knedlíků přes pampeliškový salát až po pokrmy z chřestu – na jídelním lístku je nyní mnoho lahůdek. Zde najdete jejich recepty.
Predkrm
Kopřivy rostou na okrajích cest nebo lesů a jsou regionální superpotravinou s vysokým obsahem železa a vitaminu C.
Máte chuť na zelenou kuchyni? Tato svěží polévka se zahradní řeřichou a smetanou je zdravá a probouzí jarní horečku.
Listy pampelišky se v Jižním Tyrolsku nazývají také "zigori". Tento salát je vynikajícím příkladem zelené jihotyrolské kuchyně.
Hlavní jídlo
Pro mnoho gurmánů je jehněčí součástí Velikonoc. Tento recept dokazuje, že jehněčí a chřest spolu dokonale ladí.
Jehněčí pečeně (Bauernschöpsernes)
Schöpserne je oblíbený pokrm z jehněčího masa, který se na horských statcích v Jižním Tyrolsku jí po celý rok.
V Jižním Tyrolsku se každoročně sklidí 65 tun bílého chřestu. S omáčkou Bolzano a šunkou jsou nejoblíbenějším pokrmem z chřestu.
Dezert
Domácí bezinkový sirup je nejen lahodným zahnáním žízně, ale také osvěžujícím dezertem.