&noscript=1 /> Chřest a spol.: jihotyrolské recepty pro jaro
 
[Translate to Czech:] Spargel
[Translate to Czech:] Spargel

Začátek jara je hlavní sezónou v selské kuchyni

Šenky

Chuť na jaro

Jarní pokrmy na statku

Když na jaře šenky opět otevřou své brány, projeví se jaro i na talíři. Od kopřivových knedlíků přes pampeliškový salát až po pokrmy z chřestu – na jídelním lístku je nyní mnoho lahůdek. Zde najdete jejich recepty.

 

Predkrm

 

Kopřivové knedlíky

Kopřivy rostou na okrajích cest nebo lesů a jsou regionální superpotravinou s vysokým obsahem železa a vitaminu C.

Řeřichová krémová polévka

Máte chuť na zelenou kuchyni? Tato svěží polévka se zahradní řeřichou a smetanou je zdravá a probouzí jarní horečku.

Pampeliškový salát s vejci

Listy pampelišky se v Jižním Tyrolsku nazývají také "zigori". Tento salát je vynikajícím příkladem zelené jihotyrolské kuchyně.

 

Hlavní jídlo 

 

Pečené jehněčí s chřestem

Pro mnoho gurmánů je jehněčí součástí Velikonoc. Tento recept dokazuje, že jehněčí a chřest spolu dokonale ladí.

Jehněčí pečeně (Bauernschöpsernes)

Schöpserne je oblíbený pokrm z jehněčího masa, který se na horských statcích v Jižním Tyrolsku jí po celý rok.

Chřest s bolzánskou omáčkou

V Jižním Tyrolsku se každoročně sklidí 65 tun bílého chřestu. S omáčkou Bolzano a šunkou jsou nejoblíbenějším pokrmem z chřestu.

 

Dezert

 

Bezová panna cotta

Domácí bezinkový sirup je nejen lahodným zahnáním žízně, ale také osvěžujícím dezertem.

Když na jaře šenky opět otevřou své brány, projeví se jaro i na talíři. Od kopřivových knedlíků přes pampeliškový salát až po pokrmy z chřestu – na jídelním lístku je nyní mnoho lahůdek. Zde najdete jejich recepty.

 

Predkrm

 

 

Kopřivové knedlíky

Kopřivy rostou na okrajích cest nebo lesů a jsou regionální superpotravinou s vysokým obsahem železa a vitaminu C.

 

Řeřichová krémová polévka

Máte chuť na zelenou kuchyni? Tato svěží polévka se zahradní řeřichou a smetanou je zdravá a probouzí jarní horečku.

 

Pampeliškový salát s vejci

Listy pampelišky se v Jižním Tyrolsku nazývají také "zigori". Tento salát je vynikajícím příkladem zelené jihotyrolské kuchyně.

 

Hlavní jídlo 

 

 

Pečené jehněčí s chřestem

Pro mnoho gurmánů je jehněčí součástí Velikonoc. Tento recept dokazuje, že jehněčí a chřest spolu dokonale ladí.

 

Jehněčí pečeně (Bauernschöpsernes)

Schöpserne je oblíbený pokrm z jehněčího masa, který se na horských statcích v Jižním Tyrolsku jí po celý rok.

 

Chřest s bolzánskou omáčkou

V Jižním Tyrolsku se každoročně sklidí 65 tun bílého chřestu. S omáčkou Bolzano a šunkou jsou nejoblíbenějším pokrmem z chřestu.

 

Dezert

 

 

Bezová panna cotta

Domácí bezinkový sirup je nejen lahodným zahnáním žízně, ale také osvěžujícím dezertem.