Více než regionální
Vybrané produkty
Sezónní přísady z
jihotyrolských statků
Ve škole vaření značky Roter Hahn pocházejí všechny cenné suroviny z jihotyrolských statků. Od profesionálů v kuchyni se naučíte, jak ideálně začlenit rozmanitost místních produktů z hor a údolí do jihotyrolské kuchyně a jak vykouzlit ty nejchutnější pokrmy z nejlepších surovin z okolí.
Ve škole vaření značky Roter Hahn pocházejí všechny cenné suroviny z jihotyrolských statků. Od profesionálů v kuchyni se naučíte, jak ideálně začlenit rozmanitost místních produktů z hor a údolí do jihotyrolské kuchyně a jak vykouzlit ty nejchutnější pokrmy z nejlepších surovin z okolí.
Díky příznivému klimatu a rozdílné nadmořské výšce se Jižní Tyrolsko těší široké nabídce produktů. Ovoce a zelenina se sklízí v optimální dobu. Když je barva nejsytější, vůně nejsilnější a chuť nejintenzivnější, je to ten správný okamžik pro vložení surovin do hrnce. Jihotyrolské zemědělství má co nabídnout také v oblasti živočišných produktů. Zejména ve vyšších oblastech, většinou na strmých svazích v obtížných podmínkách, pro vás zemědělci produkují maso a mléko ze skotu, ovcí a koz. K rozmanitosti jihotyrolských produktů patří také obiloviny, vejce nebo i speciální byliny a houby.
V souladu s ročním obdobím
V létě a na podzim nám zeleninová zahrada poskytuje bohatý výběr, z něhož můžeme čerpat každý den. To, co zbude, se uvaří a zavaří na zimu a uloží do spíže vedle dobře skladovatelné zeleniny. Na jaře, když půda opět změkne a spižírny se vyprázdní, se hvězdou v kuchyni stávají především zelené výhonky, jako jsou cikorky, divoký česnek a saláty. Ve venkovské kuchyni však mají v tomto období tradici také pokrmy z masa mladých zvířat.
Z pole rovnou na talíř
Výrobky z jihotyrolských statků vynikají tím, že víte, odkud pocházejí a kolik pracovitých rukou na nich pracovalo. Tak je možné vytvořit harmonii mezi kuchyní a polem. Zásada zní: " Ze statku rovnou na stůl". Vzniká tak přímý vztah mezi jihotyrolskými statky a kuchyněmi restaurací, hostinců, hotelů, ale i těmi domácími. Umění spočívá v tom, že se v kuchyni šikovně využijí produkty, které mají zrovna sezónu, aby se jejich čerstvá chuť dostala až na talíř. Tímto způsobem jsou produkty více oceňovány a posiluje se povědomí o kvalitních a také lokálně vyráběných potravinách.