Dezert
Bezová panna cotta
Bezová panna cotta
Domácí bezinkový sirup je nejen lahodným zahnáním žízně, ale také osvěžujícím dezertem.

Margit Stabinger
Hospodyně z Kinigerhof
Přísady
4-6 lidé
20 MIN.
-
1 1/2 listželatiny
-
400 mlsmetany
-
20 gcukru
-
50 mlsirupu z bezových květů
-
1 špetkasůl
-
1 lžícevanilkového cukru
-
nastrouhaná citronová kůra a šťáva z půlky citronu
Příprava - Bezová panna cotta
-
1.
KrokŽelatinu nechejte změknout v chladné vodě. -
2.
KrokSmetanu, cukr a bezový sirup přiveďte v hrnci k varu. Přidejte vymačkanou želatinu, sůl, vanilkový cukr a citron. -
3.
KrokHmotu nechejte trochu zchladnout, nalejte do malých formiček a odstavte na asi 2 hodiny do lednice. -
Hodně štěstí
