pecivo
Čokoládový dort s pivním krémem
Čokoládový dort a pivní krém
Tento dort má mnoho předností: krém vyrobený z piva a ginu je překvapivý a dokonale ladí s čokoládovým piškotem z vajec z volného chovu.
Matthias Stuefer
Hospodář z Guggenbergerhof
Přísady
Forma o průměru 26 cm
150 MIN.
- Čokoládový piškotový dort:
-
5vejce
-
100 gcukru
-
1 pytlícekvanilkového cukru
-
6 lžícehorké vody
-
120 gpšeničné mouky
-
60 gškrobu z pšeničné mouky
-
1/2 baleníprášku do pečiva
-
3 lžíceneslazeného kakaového prášku
150
ml
tmavého piva
2
žloutek
100
g
cukru
2
pytlícek
vanilkového cukru
5
list
želatiny namočených ve studené vodě
30
ml
ginu
300
ml
smetany
120
g
meruňkové marmelády
cokoládová poleva
Příprava - Čokoládový dort s pivním krémem
-
1.KrokNa čokoládový piškot vyšlehejte vejce z volného chovu, cukr a vanilkový cukr do pěny.
-
2.KrokZa stálého míchání přidávejte horkou vodu, dokud směs není nadýchaná.
-
3.KrokOpatrně podmíchejte mouku, pšeničný škrob, prášek do pečiva a kakaový prášek.
-
4.KrokNalijte do dortové formy a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C po dobu 20 minut.
-
5.KrokNa pivní krém ušlehejte ve vodní lázni 100 ml piva, žloutky, cukr a vanilkový cukr, ušlehejte nejprve za tepla a pak za studena.
-
6.KrokPřidejte vymačkanou želatinu.
-
7.KrokPřidejte gin a zbytek piva (50 ml), nechte vychladnout a poté vmíchejte šlehačku.
-
8.KrokKorpus dortu nechte vychladnout a rozkrojte ho podélně na dva pláty.
-
9.KrokNa jeden plát korpusu rozetřete meruňkovou marmeládu a poté na něj rovnoměrně rozetřete pivní krém (pomocí dortového kruhu).
-
10.KrokNa to položte druhý plát korpusu a dejte dort přes noc do chladničky.
-
11.KrokVlažnou čokoládovou polevu rozetřete na povrch.
-
Hodně štěstí
Matthias Stuefer
Sedlák nabízející kvalitní výrobky pod značkou "Roter Hahn"
Guggenbergerhof v Jenesienu/Afing