Hlavní jídlo
Bio pečené kuře
Bio pečené kuře
Křupavé na povrchu, křehké uvnitř: tak chutná grilované kuře z regionálního volného chovu. Rozmarýnové brambory jsou dokonalou přílohou.

Brigitte Ainhauser
Hospodyně z Noafhof
Přísady
4 lidé
60 MIN.
-
1bio pečené kuře (cca 1,7-2 kg)
-
směs koření (sůl, mletá paprika, rozmarýn, pepř, trochu bylinkové soli)
-
másla
Příprava - Bio pečené kuře
-
1.
KrokPotřete bio pečené kuře směsí koření zevnitř i zvenku, a to i pod křídly. -
2.
KrokUmístěte pod rošt odkapávací misku: odkapávající tuk můžete použít k potírání kuřete. -
3.
KrokVložte do trouby o teplotě 160 stupňů Celsia na drátěný rošt. -
4.
Krok45 minut v troubě na 1 kg masa. Teplota jádra 74 stupňů -
5.
KrokTIP: Pro křupavou kůži doporučujeme kuře potřít máslem a grilovat přibližně 5 minut na horním grilu. -
6.
KrokVynikající přílohou jsou rozmarýnové brambory z trouby. -
Hodně štěstí
