Predkrm
Bramborové taštičky s dýňovou náplní
Bramborové taštičky
Statkáři vaří ze surovin, které se na statku urodí v průběhu ročních období. Na podzim se proto na stole často objevují pokrmy z dýní.
Walter Rainer
Hospodář z Ungererhof
Přísady
4 lidé
60 MIN.
-
300 gmoučných brambor
-
100 gmouky
-
1žloutek
-
1 lžícepřepuštěného másla
-
1 na špicku nožemuškátového oříšk
-
sůl, pepř
-
400 goloupané dýně
-
1 lžícemásla
-
2 lžícenasekané cibule
-
petržel (nasekaný)
-
tymián
-
horský sýr
Příprava - Bramborové taštičky s dýňovou náplní
-
1.Krok100 g dýně nakrájejte na malé kostičky, zbylých 300 gramů duste v troubě při 140 °C 20 minut doměkka.
-
2.KrokCibuli orestujte na másle, přidejte kostičky dýně a poduste.
-
3.KrokDýni z trouby umixujte, ochuťte solí, pepřem, petrželí a tymiánem a přidejte k dušené dýni.
-
4.KrokOloupejte ve slupce uvařené brambory, slisujte je a nechejte vychladnout.
-
5.KrokSmíchejte dohromady žloutek, přepuštěné máslo, muškátový ořech a sůl spolu s umačkanými brambory. Přidejte mouku a vytvořte těsto.
-
6.KrokTěsto vyválejte, vykrojte kolečka, přidejte na ně dýňovou náplň a stlačte na půlměsíčky.
-
7.KrokTaštičky vařte ve slané vodě, až se vyplaví na hladinu. Vyjměte z vody a servírujte s hnědým máslem a nastrouhaným horským sýrem.
-
Hodně štěstí