Predkrm
Pohankové knedlíky
Pohankové knedlíky
Pohanka má na statcích dlouhou tradici. Není divu, že se "černá hojná mouka" používá i do známých knedlíků.
Přísady
MIN.
-
200 gsušeného černého (žitného) chleba
-
50 mlmléka (studeného)
-
2 lžickasůl
-
1plátek jemného sýra gorgonzola
-
1 kgpohankové mouky (hrubé)
-
1vejce z volného chovu
-
3 lžíceoleje
-
40 gvařeného špenátu
-
1/2hlávky zelí
-
pórek (podle potřeby)
-
pažitka (podle potřeby)
-
studená voda
Příprava - Pohankové knedlíky
-
1.KrokNa malé kousky nakrájený tvrdý hnědý chléb necháme přes noc namočený v mléce.
-
2.KrokDruhý den nakrájejte špenát, zelí, pórek a pažitku a přidejte je k namočenému chlebu.
-
3.KrokVše dobře promíchejte s olejem, vejcem a solí.
-
4.KrokDo směsi přimíchejte studenou vodu a hněťte, dokud nevznikne hladké těsto. (Doporučujeme nejprve opatrně přidat trochu vody a v případě potřeby přidat další).
-
5.KrokTěsto nechte 1 hodinu odpočívat.
-
6.KrokMokrýma rukama vytvarujte knedlíky a doprostřed vložte velký kus sýra gorgonzola. Je důležité, aby byl sýr celý obklopený těstem.
-
7.KrokVařte ve vroucí osolené vodě 20 minut.
-
8.KrokPodává se tradičně se studeným mlékem a opečenou cibulí. Dobrou přílohou je také kysané zelí a knedlíky posypané parmazánem a polité hnědým máslem. Místo sýru gorgonzola můžete použít i nakrájený špek.
-
Hodně štěstí