Predkrm
Pohankové knedlíky
Pohankové knedlíky
Pohanka má na statcích dlouhou tradici. Není divu, že se "černá hojná mouka" používá i do známých knedlíků.
Přísady
MIN.
-
200 gsušeného černého (žitného) chleba
-
50 mlmléka (studeného)
-
2 lžickasůl
-
1plátek jemného sýra gorgonzola
-
1 kgpohankové mouky (hrubé)
-
1vejce z volného chovu
-
3 lžíceoleje
-
40 gvařeného špenátu
-
1/2hlávky zelí
-
pórek (podle potřeby)
-
pažitka (podle potřeby)
-
studená voda
Příprava - Pohankové knedlíky
-
1.
KrokNa malé kousky nakrájený tvrdý hnědý chléb necháme přes noc namočený v mléce. -
2.
KrokDruhý den nakrájejte špenát, zelí, pórek a pažitku a přidejte je k namočenému chlebu. -
3.
KrokVše dobře promíchejte s olejem, vejcem a solí. -
4.
KrokDo směsi přimíchejte studenou vodu a hněťte, dokud nevznikne hladké těsto. (Doporučujeme nejprve opatrně přidat trochu vody a v případě potřeby přidat další). -
5.
KrokTěsto nechte 1 hodinu odpočívat. -
6.
KrokMokrýma rukama vytvarujte knedlíky a doprostřed vložte velký kus sýra gorgonzola. Je důležité, aby byl sýr celý obklopený těstem. -
7.
KrokVařte ve vroucí osolené vodě 20 minut. -
8.
KrokPodává se tradičně se studeným mlékem a opečenou cibulí. Dobrou přílohou je také kysané zelí a knedlíky posypané parmazánem a polité hnědým máslem. Místo sýru gorgonzola můžete použít i nakrájený špek. -
Hodně štěstí