Predkrm
Bylinkové noky
Bylinkové noky
Špetka jara na talíři! Ideální pro ty, kteří se nemohou nabažit čerstvých bylinek ze zahrádky.
Andrea Müller
Hospodyně z Pirchhof
Přísady
4 lidé
50 MIN.
-
150 gpečiva na knedlíky
-
75 gmásla
-
375 mlmléka
-
1 špetkabylinková sůl
-
1 špetkamuškátového oříšku
-
180 gpšeničné krupice
-
3vejce
-
4 lžícepetržele, pažitky, majoránky
-
2 lžickasušených bylin
Příprava - Bylinkové noky
-
1.KrokPečivo vhodné na přípravu knedlíků orestujte na másle a poté odstavte ze sporáku.
-
2.KrokMléko přiveďte do varu, přidejte do něj bylinkovou sůl a muškátový ořech a za stálého míchání přisypávejte krupici, až se vytvoří vývar.
-
3.KrokKrupicový vývar zahustěte vejci, pečivem na knedlíky i nasekanými čerstvými bylinkami, poté nechejte přikryté 30 minut odpočívat.
-
4.KrokZ této hmoty vytvořte noky a lehce je vařte 20 minut.
-
5.KrokNoky servírujte s hnědým máslem a sušenými bylinkami.
-
Hodně štěstí