Predkrm
Celerovo jablečný salát
Celerovo jablečný salát
Osvěžující salát na podzim jako vítaná alternativa k listovým salátům.

Elke Prader
Hospodyně z Wieshof
Přísady
4 lidé
20 MIN.
-
1malý celer
-
2 lžícecitronové šťávy
-
1 špetkasůl
-
2žloutek
-
1 lžickapálivé hořčic
-
1/2 lžickacitronové šťávy
-
1/2 lžickaworcestrové omáčky
-
2 lžícemalinového octa
-
sůl, pepř
-
250 mloleje
-
250 mlkysané smetany
-
2jablka
-
100 gvlašských ořechů
-
listový salát a salátová srdíčka
-
petržel (nasekaný)
-
pistácie
Příprava - Celerovo jablečný salát
-
1.
KrokCeler oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. -
2.
KrokVařte je ve vodě spolu s 2 lžícemi citrónové šťávy a trochou soli, poté přelijte studenou vodou. -
3.
KrokPřipravte majonézu ze žloutku s hořčicí, worcestrové omáčky, malinového octa, soli, pepře, přidejte půlku malé lžičky citrónové šťávy, dobře vše promíchejte a přidejte pár kapek oleje. -
4.
KrokNakonec přimíchejte kysanou smetanu a ještě jednou vše dochuťte solí a pepřem. -
5.
KrokJablka oloupejte a nakrájejte, poté smíchejte s majonézou, vlašskými ořechy a kostkami celeru. -
6.
KrokTalíře vyložte salátovými listy, na ně servírujte celerovo-jablečnou směs. Ozdobte petrželí a pistáciemi. -
Hodně štěstí
