Predkrm
Taštičky z pečiva
Taštičky z pečiva
V závislosti na ročním období se těstovinové taštičky mohou připravovat s různými náplněmi, například se špenátem, dýní nebo zvěřinovým ragú.
Margit Stabinger
Hospodyně z Kinigerhof
Přísady
4 lidé
180 MIN.
-
160 gpečiva Schüttelbrot
-
200 gžitné mouky
-
3vejce
-
trocha olivového oleje a vody
100
g
čerstvého sýra z horských pastvin
1/2
cibule, najemno nakrájené
pažitka nasekaná na jemno
sůl, pepř
k servírování trocha tvrdého sýru
přepuštěného másla
vepřového bůčku
pažitky
Příprava - Taštičky z pečiva
-
1.KrokTěsto: Na jemno namletý chléb Schüttelbrot promíchejte s moukou a solí, přidejte olivový olej a vodu (podle potřeby) a vytvořte hladké těsto. Nechejte poté na asi 2 hodiny zabalené v potravinářské fólii odpočívat v lednici.
-
2.KrokNáplň: Kostičky cibule osmažte na trošce másla a olivovém oleji do zlatova a dobře ji promíchejte s tvarohem, sýrem z horských pastvin, pažitkou, solí a pepřem.
-
3.KrokTěsto vyválejte na jemnou tloušťku a vykrojte z něj kolečka (s průměrem asi 7 cm), náplň dejte do středu koleček, vytvořte taštičky, dobře je stlačte po krajích.
-
4.KrokTaštičky vařte ve slané vodě 3 až 4 minuty, vyskládejte na talíř a ozdobte tvrdým sýrem, hnědým máslem, proužky bůčku a na jemno nakrájenou pažitkou.
-
Hodně štěstí