Hlavní jídlo
Hovězí maso s bylinkovou omáčkou
Hovězí maso na bylinkách
Hovězí maso umí být i vařené opravdovou lahůdkou. Aby maso zůstalo šťavnaté, vařte polévku jen mírně.

Simone Klammer
Hospodyně provozující selský šenk Ahner
Přísady
4 lidé
120 MIN.
-
1 kghovězího vařeného filé
-
1cibule
-
1hlávkového celeru
-
2mrkve
-
trocha pórku
-
trocha másla
-
sůl
50
g
natki pietruszki
různé bylinky podle chuti
3
nakládané okurky
2
vejce z volného chovu, uvařená natvrdo
olivového oleje
ovocný ocet
sůl
1
stroužek česneku
ovocný ocet
Příprava - Hovězí maso s bylinkovou omáčkou
-
1.
Krokcibuli krátce opečte na másle, to dodá masovému vývaru jemnou pečenou chuť. -
2.
KrokPřilijte vodu a přiveďte k varu. Vroucí vodu osolte, přidejte do ní maso a zeleninu. Maso by mělo být zcela pokryto vodou. -
3.
KrokVařte na mírném ohni asi 1 až 2 hodiny. -
4.
KrokMięso pokroić na cienkie plastry i podawać z solonymi ziemniakami i warzywami korzeniowymi; całość polać zielonym sosem ziołowym. -
5.
KrokPosiekać drobno natkę pietruszki, zioła, jajka, czosnek i ogórki. -
6.
KrokVmíchejte olivový olej a ocet a dochuťte solí a pepřem. -
Hodně štěstí
