Hlavní jídlo
Jehněčí pečeně (Bauernschöpsernes)
Jehněčí pečeně
Schöpserne je oblíbený pokrm z jehněčího masa, který se na horských statcích v Jižním Tyrolsku jí po celý rok.
Daniela Kaserer
Hospodyně provozující selský šenk Niedermair
Přísady
4 lidé
150 MIN.
-
1,3 kgjehněčího masa
-
1celá cibule
-
3stroužky česneku
-
sůl, pepř
-
koření (šalvěj, majoránka, bobkový list).
-
500 mlčerveného vína k zalití
Příprava - Jehněčí pečeně (Bauernschöpsernes)
-
1.KrokOsmahněte cibuli a česnek na troše oleje.
-
2.KrokPřidejte maso, osolte, opepřete, ochuťte šalvějí a majoránkou a maso opečte.
-
3.KrokNeustále otáčejte a znovu a znovu podlívejte červeným vínem.
-
4.KrokPo dosažení požadované barvy zaprášíme trochou mouky a pokračujeme ve smažení.
-
5.KrokPo 10 minutách přilijte vodu a bobkový list.
-
6.KrokPoté vařte, dokud maso nebude správně propečené.
-
7.KrokPodávejte s červeným zelím, rýží nebo špekovými knedlíky.
-
Hodně štěstí
Daniela Kaserer
Hospodyně provozující selský šenk pod značkou "Roter Hahn"
Niedermair v Kastelbell/Tschars