Hlavní jídlo
Jehněčí pečeně (Bauernschöpsernes)
Jehněčí pečeně
Schöpserne je oblíbený pokrm z jehněčího masa, který se na horských statcích v Jižním Tyrolsku jí po celý rok.

Daniela Kaserer
Hospodyně provozující selský šenk Niedermair
Přísady
4 lidé
150 MIN.
-
1,3 kgjehněčího masa
-
1celá cibule
-
3stroužky česneku
-
sůl, pepř
-
koření (šalvěj, majoránka, bobkový list).
-
500 mlčerveného vína k zalití
Příprava - Jehněčí pečeně (Bauernschöpsernes)
-
1.
KrokOsmahněte cibuli a česnek na troše oleje. -
2.
KrokPřidejte maso, osolte, opepřete, ochuťte šalvějí a majoránkou a maso opečte. -
3.
KrokNeustále otáčejte a znovu a znovu podlívejte červeným vínem. -
4.
KrokPo dosažení požadované barvy zaprášíme trochou mouky a pokračujeme ve smažení. -
5.
KrokPo 10 minutách přilijte vodu a bobkový list. -
6.
KrokPoté vařte, dokud maso nebude správně propečené. -
7.
KrokPodávejte s červeným zelím, rýží nebo špekovými knedlíky. -
Hodně štěstí

Daniela Kaserer
Hospodyně provozující selský šenk pod značkou "Roter Hahn"
Niedermair v Kastelbell/Tschars