pecivo
Medový ovocný chléb
Medový ovocný chléb
Tento chléb s medem, sušeným ovocem a ořechy chutná nejlépe teplý a podávaný s máslem.

Gloria Messner
Hospodyně z Ronacherhof
Přísady
1 bochník
180 MIN.
-
350 mlmléka
-
30 gkvasnic
-
100 gmedu
-
2 lžickasůl
-
500 gcelozrnné špaldové nebo pšeničné mouky
-
150 gvlašských ořechů nebo lískových oříšků
-
300 gsušeného ovoce
-
100 grozinek
-
100 mlsmetany
-
80 gmásla
-
máslo a mouka na vymazání formy
Příprava - Medový ovocný chléb
-
1.
KrokVšechny suroviny uhněteme v měkké těsto. Těsto přikryjeme a necháme ho 1 hodinu odpočívat na teplém místě. -
2.
KrokFormu na bochník vymažeme změklým máslem a vysypte moukou. -
3.
KrokVlijeme těsto, přikryjeme a necháme ještě 30 minut kynout. -
4.
KrokPoté pečeme 50 až 60 minut při 200 °C. -
Hodně štěstí

Gloria Messner
Selka nabízející dovolenou na statku pod značkou "Roter Hahn"
Ronacherhof v Rittenu/Klobenstein