pecivo
Ovocný selský chléb
Ovocný selský chléb
Tento recept na sladký chléb šíří v kuchyni lahodnou vůni. Nejlépe chutná namazaný máslem.
Verena Komiss
Hospodyně z Neufeldhof
Přísady
1 chléb
180 MIN.
-
250 mlvody
-
250 mlmléka
-
35 gmásla
-
40 gkvasnic
-
400 gsušeného ovoce (jablka, hrušky, švestky)
-
500 gmouky
-
250 gžitné mouky
-
20 gsůl
-
10 gcukru
-
1/2 lžickalžíce skořice
-
50 gvlašských ořechů
Příprava - Ovocný selský chléb
-
1.KrokVodu, mléko, máslo a droždí společně lehce zahřejte.
-
2.KrokSušené ovoce nakrájejte na středně velké kousky a v 1 litru vody krátce povařte, sceďte a nechejte vychladnout.
-
3.KrokMouku spolu se solí a cukrem přidejte k zahřáté směsi s mlékem a dobře promíchejte.
-
4.KrokMouku spolu se solí a cukrem přidejte k zahřáté směsi s mlékem a dobře promíchejte. Přidejte vychlazené sušené ovoce a také skořici a vlašské ořechy. Vše nechejte na asi 2 hodiny odstát v zakryté míse.
-
5.KrokPoté vložte do libovolné formy a pečte v předehřáté troubě při 175° C asi 30 minut.
-
Hodně štěstí