&noscript=1 /> Ovocný selský chléb - Recept z Jižního Tyrolska Recept
 

pecivo

Ovocný selský chléb

Ovocný selský chléb

Tento recept na sladký chléb šíří v kuchyni lahodnou vůni. Nejlépe chutná namazaný máslem.
Verena Komiss
Hospodyně z Neufeldhof
Přísady
1 chléb
180 MIN.
  • 250 ml
    vody
  • 250 ml
    mléka
  • 35 g
    másla
  • 40 g
    kvasnic
  • 400 g
    sušeného ovoce (jablka, hrušky, švestky)
  • 500 g
    mouky
  • 250 g
    žitné mouky
  • 20 g
    sůl
  • 10 g
    cukru
  • 1/2 lžicka
    lžíce skořice
  • 50 g
    vlašských ořechů
Vytisnout recept
www.roterhahn.it
Příprava - Ovocný selský chléb
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Vodu, mléko, máslo a droždí společně lehce zahřejte.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Sušené ovoce nakrájejte na středně velké kousky a v 1 litru vody krátce povařte, sceďte a nechejte vychladnout.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Mouku spolu se solí a cukrem přidejte k zahřáté směsi s mlékem a dobře promíchejte.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Mouku spolu se solí a cukrem přidejte k zahřáté směsi s mlékem a dobře promíchejte. Přidejte vychlazené sušené ovoce a také skořici a vlašské ořechy. Vše nechejte na asi 2 hodiny odstát v zakryté míse.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    Poté vložte do libovolné formy a pečte v předehřáté troubě při 175° C asi 30 minut.
  •  
    Hodně štěstí
Verena Komiss
Selka nabízející kvalitní výrobky pod značkou "Roter Hahn"
Neufeldhof v Bolzanu
Další recepty

Dostali jste chuť?