Predkrm
Pizzoccheri
Pizzoccheri
Recept pochází z Alp Bergamo. Jedná se o tagliatelle z pohanky, která se dříve pěstovala na mnoha statcích.
Brigitte Malfertheiner
Gospodyni z statku Obermalid
Přísady
4 lidé
25 MIN.
-
300 gvaječných nudlí z pohankové celozrnné mouky
-
300 gzeleniny (fenykl, mrkev, špenát, cuketa)
-
2brambor
-
kořeněný horský sýr
-
másla
-
šalvěj
-
česnek
Příprava - Pizzoccheri
-
1.KrokK varu přiveďte osolenou vodu ve velkém hrnci.
-
2.KrokBrambory, fenykl a mrkev nakrájejte na malé kostičky a nechejte vařit asi 5 minut.
-
3.KrokPřidejte nudle a nechejte vařit dalších 7 minut.
-
4.KrokA chvíli před koncem vaření přidejte také na kostičky nakrájený špenát a cuketu.
-
5.KrokVšechny přísady musí být uvařeny al dente. Sceďte, smíchejte se strouhaným sýrem, přikryjte a nechejte dojít.
-
6.KrokRozpusťte máslo se šalvějí a česnekem a dejte na nudle.
-
Hodně štěstí
Brigitte Malfertheiner
Gospodyni oferująca wakacje w gospodarstwie agroturystycznym pod marką „Roter Hahn”
Obermalid w Kastelruth/Seis