&noscript=1 /> Pečivo Schüttelbrot - Recept z Jižního Tyrolska Recept
 

pecivo

Pečivo Schüttelbrot

Pečivo Schüttelbrot

Schüttelbrot je tvrdý křupavý chléb, který se před pečením protřepává. Tradičně se jí k odpolední svačině.
Robert Gurndin
Hospodář z gospodarstwo Unich
Přísady
10 kusů
150 MIN.
  • 80 g
    kvásku
  • 20 g
    kvasnic
  • 660 g
    žitné celozrnné mouky
  • 330 g
    pšeničné celozrnné mouky
  • 2 lžíce
    koření (kmín, fenykl, anýz, chlebové koření)
  • 1100 ml
    vody
  • 2 g
    sůl
Vytisnout recept
www.roterhahn.it
Příprava - Pečivo Schüttelbrot
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Kvásek a droždí vložte do teplé vody, přidejte mouku a koření. 10 minut hněťte. Těsto nechejte asi 60 minut odpočívat, až nabude na objemu.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Poté ručně vytvořte kulaté bochníky s hmotností od 120 do 160 g a položte je na desku, která byla předtím potažená ručníkem a posypaná semínky. Bochníky nechejte odpočívat do chvíle, kdy se na nich začnou objevovat praskliny (asi 30 minut).
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Poté je kulatým dřevěným prkýnkem kroužením a pohyby nahoru a dolů utřepejte na tenké a podlouhlé plátky. Těsto pečte v troubě při 180° C asi 30 minut.
  •  
    Hodně štěstí
Robert Gurndin
Sedlák nabízející dovolenou na statku pod značkou "Roter Hahn"
Unich v Aldeinu
Další recepty

Dostali jste chuť?