pecivo
Pečivo Schüttelbrot
Pečivo Schüttelbrot
Schüttelbrot je tvrdý křupavý chléb, který se před pečením protřepává. Tradičně se jí k odpolední svačině.
Robert Gurndin
Hospodář z gospodarstwo Unich
Přísady
10 kusů
150 MIN.
-
80 gkvásku
-
20 gkvasnic
-
660 gžitné celozrnné mouky
-
330 gpšeničné celozrnné mouky
-
2 lžícekoření (kmín, fenykl, anýz, chlebové koření)
-
1100 mlvody
-
2 gsůl
Příprava - Pečivo Schüttelbrot
-
1.KrokKvásek a droždí vložte do teplé vody, přidejte mouku a koření. 10 minut hněťte. Těsto nechejte asi 60 minut odpočívat, až nabude na objemu.
-
2.KrokPoté ručně vytvořte kulaté bochníky s hmotností od 120 do 160 g a položte je na desku, která byla předtím potažená ručníkem a posypaná semínky. Bochníky nechejte odpočívat do chvíle, kdy se na nich začnou objevovat praskliny (asi 30 minut).
-
3.KrokPoté je kulatým dřevěným prkýnkem kroužením a pohyby nahoru a dolů utřepejte na tenké a podlouhlé plátky. Těsto pečte v troubě při 180° C asi 30 minut.
-
Hodně štěstí