Hlavní jídlo
Selská pečeně
Selská pečeně
V průběhu let se selská pečeně stala v zemědělském světě vyhledávaným pokrmem při zvláštních příležitostech.

Elisabeth Kompatscher
Hospodyně z Fronthof
Přísady
4 lidé
110 MIN.
-
1,2 kgvepřových žeber
-
sůl, pepř, česnek, kmín podle libosti
-
4 lžíceoleje
-
500 mlmasového vývaru
-
1 kgbrambor
-
3mrkve
-
zelný salát
Příprava - Selská pečeně
-
1.
KrokVepřová žebra posypete a potřete solí, pepřem, česnekem a kmínem. -
2.
KrokV pečící pánvi rozehřejete olej, žebra osmahnete a přelijete trochou vývaru. -
3.
KrokPo 20 minutách přidáte oloupané a nakrájené brambory a také mrkev. Dolijete zbytek vývaru a necháte vařit asi 1 hodinu nepřikryté. Pokud je zapotřebí, přilijte trochu vody. -
4.
KrokServírujte s jemně nakrájeným zelným salátem. -
Hodně štěstí

Elisabeth Kompatscher
Hospodyně provozující vinařský šenk pod značkou "Roter Hahn"
Fronthof v Völsu am Schlern