Hlavní jídlo
Pohankový Riebler
Pohankový Riebler
Riebler je na kousky roztrhaná pohanková placka (Schwarzplent). Tento vyhledávaný dezert se podává jako hlavní chod.
Elisabeth Tauferer
Hospodyně z Ebnicherhof
Přísady
4 lidé
30 MIN.
-
200 gjablek nakrájených na kostičky
-
200 gpohanky (hrubé)
-
250 mlmléka
-
3vejce z volného chovu
-
máslo na smažení
-
práškový cukr na posypání
-
švestkový džem
Příprava - Pohankový Riebler
-
1.KrokPohanku smíchejte s mlékem a nechte ji asi hodinu nebo déle namočenou. Poté vmíchejte vejce a sůl.
-
2.KrokNa pánvi rozpusťte máslo, přidejte těsto, osmažte ho, až lehce zhnědne, otočte a stěrkou rozdělte na malé kousky.
-
3.KrokPřidejte jablka a smažte, dokud těsto pěkně nezhnědne.
-
4.KrokRiebler položíme na talíř, posypeme cukrem a moučkovým cukrem a podáváme se švestkovým džemem.
-
Hodně štěstí
Elisabeth Tauferer
Hospodyně provozující vinařský šenk pod značkou "Roter Hahn"
Ebnicherhof v Rittenu