&noscript=1 /> Kdoulové čatní - Recept z Jižního Tyrolska Recept
 

Spíže

Kdoulové čatní

Kdoulové čatní

Kdoule je téměř zapomenuté ovoce. Syrové plody jsou nejedlé, ale jako čatní připomínají chutí jablka, hrušky a citrony.
Evi Messner
Hospodyně z Rielinger-Hof
Přísady
2 velké sklenice
60 MIN.
  • 1 kg
    kdoulí, očištěných, zbavených jadřinců a nakrájených nahrubo
  • 500 g
    cukru
  • 200 ml
    jablečný ocet
  • 200 ml
    jablečné šťávy
  • pepř a peperoncino podle chuti
Vytisnout recept
www.roterhahn.it
Příprava - Kdoulové čatní
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Cukr zkaramelizujte v hrnci, zalijte sklenicí jablečného octa a přilijte sklenici jablečné šťávy. Nechte vařit, dokud se cukr opět nerozpustí (občas se vytvoří se hrudky).
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Přidejte kdoule.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Dochuťte pepřem a peperoncinem podle chuti. V případě potřeby přidejte více jablečné šťávy.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Přiveďte vše k varu a asi po 5 minutách nalijte do sklenic.
  •  
    Hodně štěstí
Evi Messner
Hospodyně provozující vinařský šenk pod značkou "Roter Hahn"
Rielinger-Hof v Rittenu/Siffian

Vytisknout recept

Recept z ...

Obnovení filtru
Rielinger-Hof
Evi und Matthias Messner  | Ritten  (Bolzano a okolí)
Sezónní šenk
Domácí produkty Bylinný sirup, Domácí uzeniny, Hřbetní špek, Kdoulová marmeláda, Kdoulový kompot ...
Výsledek vašeho hledání
Další recepty

Dostali jste chuť?