pecivo
"
Špaldový celozrnný chleba
V tomto receptu se používá chlebový jetel. Odjakživa se pěstuje v Jižním Tyrolsku a dodává chlebu obzvlášť pikantní chuť.
Martha Mulser
Hospodyně z Pflegerhof
Přísady
2 bochník chleba
180 MIN.
-
1 kgcelozrnné bílé mouky
-
1 lžickasušeného droždí
-
500 mlteplé vody
-
200 mlpodmáslí
-
2 lžickasoli
-
1 lžícenamletých chlebových bylin Brotklee nebo chlebového koření
Příprava - "
-
1.KrokAž těsto zdvojnásobí svůj objem, znovu prohnětete a vytvořte dva bochníky. Položte je na plech a opět je nechejte asi na půl hodiny odstát.
-
2.KrokV předehřáté troubě pečte celozrnný chleba asi 5 minut při teplotě 250° C, poté snižte teplotu na 180° C a pečte dalších 50 minut.
-
3.KrokChléb vytáhněte z trouby a nechejte na mřížce vychladnout.
-
4.KrokVe vodě rozpuštěné suché droždí dobře promíchejte s ostatními přísadami a nechejte několik hodin odstát.
-
Hodně štěstí
Martha Mulser
Selka nabízející kvalitní výrobky pod značkou "Roter Hahn"
Pflegerhof v Kastelruthu/Seis