&noscript=1 /> Špaldový celozrnný chleba - Recept z Jižního Tyrolska Recept
 

pecivo

"

Špaldový celozrnný chleba

V tomto receptu se používá chlebový jetel. Odjakživa se pěstuje v Jižním Tyrolsku a dodává chlebu obzvlášť pikantní chuť.
Martha Mulser
Hospodyně z Pflegerhof
Přísady
2 bochník chleba
180 MIN.
  • 1 kg
    celozrnné bílé mouky
  • 1 lžicka
    sušeného droždí
  • 500 ml
    teplé vody
  • 200 ml
    podmáslí
  • 2 lžicka
    soli
  • 1 lžíce
    namletých chlebových bylin Brotklee nebo chlebového koření
Vytisnout recept
www.roterhahn.it
Příprava - "
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Až těsto zdvojnásobí svůj objem, znovu prohnětete a vytvořte dva bochníky. Položte je na plech a opět je nechejte asi na půl hodiny odstát.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    V předehřáté troubě pečte celozrnný chleba asi 5 minut při teplotě 250° C, poté snižte teplotu na 180° C a pečte dalších 50 minut.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Chléb vytáhněte z trouby a nechejte na mřížce vychladnout.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Ve vodě rozpuštěné suché droždí dobře promíchejte s ostatními přísadami a nechejte několik hodin odstát.
  •  
    Hodně štěstí
Martha Mulser
Selka nabízející kvalitní výrobky pod značkou "Roter Hahn"
Pflegerhof v Kastelruthu/Seis
Další recepty

Dostali jste chuť?