Predkrm
Rizoto s divokými bylinami
Rizoto s bylinami
Znalost bylin byla vždy hluboce zakořeněna v každodenním životě zemědělské rodiny a své využití najde i v kuchyni.
Johannes Meßner
Hospodář z Burgerhof
Přísady
4 lidé
30 MIN.
-
350 grýže na rizoto
-
1středně velká cibule
-
100 gkopřiv
-
30 glistů amarantu
-
olivový olej
-
víno
-
zeleninového vývaru
-
30 gšedého sýra (ne příliš, aby nebyl dominantní) nebo případně horský sýr ze salaše
-
máslo na propojení
-
1 hrstdivokého tymiánu
-
parmazán
Příprava - Rizoto s divokými bylinami
-
1.KrokBlanšírujte kopřivy, oškubejte listy a nakrájejte na malé kousky.
-
2.KrokListy amarantu nakrájejte na malé kousky a spolu s listy kopřiv zpěňte na pánvi v olivovém oleji.
-
3.KrokPořádně zalijte vínem a přiveďte k varu
-
4.KrokPostupně přidávejte horký zeleninový vývar a rýži na rizoto nechávejte povařit.
-
5.KrokKdyž rýže změkne, přimíchejte do hrnce sýr a máslo, rýže nesmí v žádném případě zůstat suchá.
-
6.KrokNa koniec dodać sezonowe dzikie zioła, takie jak liście amarantusa i pokrzywy oraz świeży tymianek. Serwować na talerzu posypane parmezanem.
-
Hodně štěstí