pecivo
Spitzbuben
Spitzbuben
Křehké sušenky plněné džemem jsou typickým jihotyrolským vánočním pečivem.
Gabi Pichler
Hospodyně z Wernerhof
Přísady
90 kusů
60 MIN.
-
500 gstudeného másla
-
250 gcukru
-
vanilka, citronová kůra
-
1 špetkasůl
-
1žloutek
-
1vejce z volného chovu
-
750 gmouky
-
10 gprášku do pečiva
-
meruňková marmeláda
Příprava - Spitzbuben
-
1.KrokMáslo, cukr a příchutě rychle prohněteme.
-
2.KrokPřidáme vejce z volného chovu a žloutek, mouku a prášek do pečiva a vypracujeme hladké těsto.
-
3.KrokTěsto necháme v chladničce chladit přibližně 2 hodiny.
-
4.KrokPoté těsto rozválíme na tloušťku přibližně 3 mm a z jedné poloviny vykrajujte kolečka a z druhé poloviny kroužky.
-
5.KrokSušenky pečeme v předehřáté troubě při 200 °C přibližně 8-10 minut do zlatova.
-
6.KrokUpieczone ciasteczka odstawić do ostygnięcia i posmarować dżemem morelowym. Pierścienie posypać cukrem pudrem i położyć na połówki ciasteczek. (RADA: ciasteczka można również smarować dżemem bezpośrednio przed spożyciem.)
-
7.KrokSušenky vydrží dobré 2 týdny.
-
8.KrokDŮLEŽITÉ: Křehké těsto zpracovávejte vždy rychle a na chladném místě - jinak se bude lámat.
-
Hodně štěstí