&noscript=1 /> Spitzbuben - Recept z Jižního Tyrolska Recept
 

pecivo

Spitzbuben

Spitzbuben

Křehké sušenky plněné džemem jsou typickým jihotyrolským vánočním pečivem.
Gabi Pichler
Hospodyně z Wernerhof
Přísady
90 kusů
60 MIN.
  • 500 g
    studeného másla
  • 250 g
    cukru
  • vanilka, citronová kůra
  • 1 špetka
    sůl
  • 1
    žloutek
  • 1
    vejce z volného chovu
  • 750 g
    mouky
  • 10 g
    prášku do pečiva
  • meruňková marmeláda
Vytisnout recept
www.roterhahn.it
Příprava - Spitzbuben
  • circle-dashed 1.
    Krok
    Máslo, cukr a příchutě rychle prohněteme.
  • circle-dashed 2.
    Krok
    Přidáme vejce z volného chovu a žloutek, mouku a prášek do pečiva a vypracujeme hladké těsto.
  • circle-dashed 3.
    Krok
    Těsto necháme v chladničce chladit přibližně 2 hodiny.
  • circle-dashed 4.
    Krok
    Poté těsto rozválíme na tloušťku přibližně 3 mm a z jedné poloviny vykrajujte kolečka a z druhé poloviny kroužky.
  • circle-dashed 5.
    Krok
    Sušenky pečeme v předehřáté troubě při 200 °C přibližně 8-10 minut do zlatova.
  • circle-dashed 6.
    Krok
    Upieczone ciasteczka odstawić do ostygnięcia i posmarować dżemem morelowym. Pierścienie posypać cukrem pudrem i położyć na połówki ciasteczek. (RADA: ciasteczka można również smarować dżemem bezpośrednio przed spożyciem.)
  • circle-dashed 7.
    Krok
    Sušenky vydrží dobré 2 týdny.
  • circle-dashed 8.
    Krok
    DŮLEŽITÉ: Křehké těsto zpracovávejte vždy rychle a na chladném místě - jinak se bude lámat.
  •  
    Hodně štěstí
Gabi Pichler
Selka nabízející dovolenou na statku pod značkou "Roter Hahn"
Wernerhof v Jenesienu

Vytisknout recept

Recept z ...

Obnovení filtru
Wernerhof flower flower flower flower
Helmuth Pichler  | Jenesien  (Bolzano a okolí)
Chov zvířat, Ovoce, Vinařství
snídaně
Produktový koutek: vejce, mamelády, sirup ...
Selské nabídky: Zažít selský všední den, Práce ve stáji, Prohlídka dvora ...
5,0
"Velmi dobré"
(18 hodnocení)
Apartmán od 73€ za noc
Výsledek vašeho hledání
Další recepty

Dostali jste chuť?