pecivo
Spitzbuben
Spitzbuben
Křehké sušenky plněné džemem jsou typickým jihotyrolským vánočním pečivem.

Gabi Pichler
Hospodyně z Wernerhof
Přísady
90 kusů
60 MIN.
-
500 gstudeného másla
-
250 gcukru
-
vanilka, citronová kůra
-
1 špetkasůl
-
1žloutek
-
1vejce z volného chovu
-
750 gmouky
-
10 gprášku do pečiva
-
meruňková marmeláda
Příprava - Spitzbuben
-
1.
KrokMáslo, cukr a příchutě rychle prohněteme. -
2.
KrokPřidáme vejce z volného chovu a žloutek, mouku a prášek do pečiva a vypracujeme hladké těsto. -
3.
KrokTěsto necháme v chladničce chladit přibližně 2 hodiny. -
4.
KrokPoté těsto rozválíme na tloušťku přibližně 3 mm a z jedné poloviny vykrajujte kolečka a z druhé poloviny kroužky. -
5.
KrokSušenky pečeme v předehřáté troubě při 200 °C přibližně 8-10 minut do zlatova. -
6.
KrokUpieczone ciasteczka odstawić do ostygnięcia i posmarować dżemem morelowym. Pierścienie posypać cukrem pudrem i położyć na połówki ciasteczek. (RADA: ciasteczka można również smarować dżemem bezpośrednio przed spożyciem.) -
7.
KrokSušenky vydrží dobré 2 týdny. -
8.
KrokDŮLEŽITÉ: Křehké těsto zpracovávejte vždy rychle a na chladném místě - jinak se bude lámat. -
Hodně štěstí
