Dezert
Apfelkiachl
Apfelkiachl
V minulosti se plátky jablek v těstě dokonce používaly jako náhrada svatebního dortu. Nejlépe chutnají ozdobené skořicí a cukrem.

Andrea Müller
Hospodyně z Pirchhof
Přísady
4 lidé
30 MIN.
-
4jablka
300
g
mouky
500
ml
mléka
3
vejce
trocha soli
vanilkového cukru
trocha skorice
práškového cukru
Příprava - Apfelkiachl
-
1.
KrokOloupejte 4 jablka, vyřízněte jádřinec a nakrájejte je plátky. Posypte vanilkovým cukrem a skořicí. -
2.
KrokSmíchejte přísady na těsto. -
3.
KrokJablka namočte do palačinkové směsi, osmažte na rozpáleném tuku z obou stran dohněda, vyjměte a nechte okapat na kuchyňské utěrce. -
4.
KrokJeště horké jablečné koláčky posypeme moučkovým cukrem a podáváme s vanilkovou omáčkou nebo brusinkovým džemem a lístkem máty. -
Hodně štěstí
