Dezert
Apfelkiachl
Apfelkiachl
V minulosti se plátky jablek v těstě dokonce používaly jako náhrada svatebního dortu. Nejlépe chutnají ozdobené skořicí a cukrem.
Andrea Müller
Hospodyně z Pirchhof
Přísady
4 lidé
30 MIN.
-
4jablka
300
g
mouky
500
ml
mléka
3
vejce
trocha soli
vanilkového cukru
trocha skorice
práškového cukru
Příprava - Apfelkiachl
-
1.KrokOloupejte 4 jablka, vyřízněte jádřinec a nakrájejte je plátky. Posypte vanilkovým cukrem a skořicí.
-
2.KrokSmíchejte přísady na těsto.
-
3.KrokJablka namočte do palačinkové směsi, osmažte na rozpáleném tuku z obou stran dohněda, vyjměte a nechte okapat na kuchyňské utěrce.
-
4.KrokJeště horké jablečné koláčky posypeme moučkovým cukrem a podáváme s vanilkovou omáčkou nebo brusinkovým džemem a lístkem máty.
-
Hodně štěstí