Smažené taštičky se sušenou hruškovou náplní
Taštičky s hruškovou náplní
Protože nemají dlouhou trvanlivost, hrušky se na statcích sušily. V sušené podobě se nazývají "Kloatzen".
![Theresia Hofer](https://www.roterhahn.cz/images/content/5712705_desktop_0_0_0_0/200cX200c/fileadmin/sbb_import/pics/26FC351E-49A6-40A5-8CFB-655A0A39C242.jpg)
Theresia Hofer
Hospodyně z Puntschuhof
Přísady
20-30 kuků
180 MIN.
-
600 gpšeničné hladké mouky
-
3žitné mouky
-
1vejce z volného chovu
-
150smetany
-
2 lžickasůl
-
2 lžícesemínkového oleje
-
250 mlmléka
-
2 lolej na pečení
“Kloazenmarmelade” (sušené hrušky).
Příprava - Smažené taštičky se sušenou hruškovou náplní
-
1.
KrokNa náplň namočte sušené hrušky, uvařte je doměkka, sceďte a zjemněte skořicí a několika kapkami rumu. Do "Kloazenmarmelade" můžete přidat trochu švestkové nebo malinové marmelády. -
2.
KrokZ ingrediencí vypracujte hladké a vláčné těsto a nechte ho 2 hodiny přikryté odpočívat v míse. -
3.
KrokPolovinu těsta potřete tenkou a rovnoměrnou vrstvou marmelády. Přikryjte druhou polovinou a přitiskněte okraje. -
4.
KrokNa pomoučené pracovní ploše těsto tence rozválejte. -
5.
KrokTaštičky o velikosti asi 8 až 12 cm nakrájejte pomocí rádla na těsto. -
6.
KrokTaštičky vložte do rozpáleného oleje a osmahněte je z obou stran. Taštičky by měly mít pěknou, ne příliš hnědou barvu. -
7.
KrokVyjměte je z pánve a nechte dobře okapat. -
Hodně štěstí
![Theresia Hofer](https://www.roterhahn.cz/images/content/5712705_desktop_0_0_0_0/200cX200c/fileadmin/sbb_import/pics/26FC351E-49A6-40A5-8CFB-655A0A39C242.jpg)
Theresia Hofer
Selka nabízející dovolenou na statku pod značkou "Roter Hahn"
Puntschuhof v Kastelruthu