Smažené taštičky se sušenou hruškovou náplní
Taštičky s hruškovou náplní
Protože nemají dlouhou trvanlivost, hrušky se na statcích sušily. V sušené podobě se nazývají "Kloatzen".
Theresia Hofer
Hospodyně z Puntschuhof
Přísady
20-30 kuků
180 MIN.
-
600 gpšeničné hladké mouky
-
3žitné mouky
-
1vejce z volného chovu
-
150smetany
-
2 lžickasůl
-
2 lžícesemínkového oleje
-
250 mlmléka
-
2 lolej na pečení
“Kloazenmarmelade” (sušené hrušky).
Příprava - Smažené taštičky se sušenou hruškovou náplní
-
1.KrokNa náplň namočte sušené hrušky, uvařte je doměkka, sceďte a zjemněte skořicí a několika kapkami rumu. Do "Kloazenmarmelade" můžete přidat trochu švestkové nebo malinové marmelády.
-
2.KrokZ ingrediencí vypracujte hladké a vláčné těsto a nechte ho 2 hodiny přikryté odpočívat v míse.
-
3.KrokPolovinu těsta potřete tenkou a rovnoměrnou vrstvou marmelády. Přikryjte druhou polovinou a přitiskněte okraje.
-
4.KrokNa pomoučené pracovní ploše těsto tence rozválejte.
-
5.KrokTaštičky o velikosti asi 8 až 12 cm nakrájejte pomocí rádla na těsto.
-
6.KrokTaštičky vložte do rozpáleného oleje a osmahněte je z obou stran. Taštičky by měly mít pěknou, ne příliš hnědou barvu.
-
7.KrokVyjměte je z pánve a nechte dobře okapat.
-
Hodně štěstí
Theresia Hofer
Selka nabízející dovolenou na statku pod značkou "Roter Hahn"
Puntschuhof v Kastelruthu