Dezert
Vdolky Kniekiechl
Vdolky Kniekiechl
Toto tradiční kynuté pečivo se peče při zvláštních příležitostech. Tip: Podávejte se lžící brusinkové marmelády.
Urban Kainzwaldner se synem Daniel
Hospodář provozující vinařský šenk Pschnickerhof
Přísady
40 kusů
120 MIN.
-
100 gmásla
-
500 mlmléka
-
60 gdroždí
-
5žloutek
-
100 gcukru
-
15 gsůl
-
kůra 1 citronu (nastrouhaná)
-
1vanilkový lusk
-
2 trochajablečné nebo hruškové pálenky
-
1 kgpšeničné mouky
-
olej na pečení
Příprava - Vdolky Kniekiechl
-
1.KrokMáslo ohřejte a přidejte mléko, dokud nebude vlažné. Přimíchejte droždí.
-
2.KrokMouku rozmíchejte v míse se žloutkem, cukrem, solí, citrónovou kůrou, vanilkovým luskem a alkoholem.
-
3.KrokPoté přidejte směs másla, mléka a droždí a míchejte tak dlouho, až vytvoříte těsto.
-
4.KrokRozdělte je na 40 kusů a udělejte z těsta kuličky, poté je vyskládejte na moukou posypané prkénko, přikryjte utěrkou a nechejte 45 minut odpočívat.
-
5.KrokKuličky těsta následně stlačte na placičky a prstem dokola o něco povytáhněte na okrajích.
-
6.KrokUpečte je na rozehřátém oleji.
-
Hodně štěstí
Urban Kainzwaldner mit Sohn Daniel
Cprovozující vinařský šenk pod značkou "Roter Hahn"
Pschnickerhof v Villandersu