Dezert
Vdolky Kniekiechl
Vdolky Kniekiechl
Toto tradiční kynuté pečivo se peče při zvláštních příležitostech. Tip: Podávejte se lžící brusinkové marmelády.

Urban Kainzwaldner se synem Daniel
Hospodář provozující vinařský šenk Pschnickerhof
Přísady
40 kusů
120 MIN.
-
100 gmásla
-
500 mlmléka
-
60 gdroždí
-
5žloutek
-
100 gcukru
-
15 gsůl
-
kůra 1 citronu (nastrouhaná)
-
1vanilkový lusk
-
2 trochajablečné nebo hruškové pálenky
-
1 kgpšeničné mouky
-
olej na pečení
Příprava - Vdolky Kniekiechl
-
1.
KrokMáslo ohřejte a přidejte mléko, dokud nebude vlažné. Přimíchejte droždí. -
2.
KrokMouku rozmíchejte v míse se žloutkem, cukrem, solí, citrónovou kůrou, vanilkovým luskem a alkoholem. -
3.
KrokPoté přidejte směs másla, mléka a droždí a míchejte tak dlouho, až vytvoříte těsto. -
4.
KrokRozdělte je na 40 kusů a udělejte z těsta kuličky, poté je vyskládejte na moukou posypané prkénko, přikryjte utěrkou a nechejte 45 minut odpočívat. -
5.
KrokKuličky těsta následně stlačte na placičky a prstem dokola o něco povytáhněte na okrajích. -
6.
KrokUpečte je na rozehřátém oleji. -
Hodně štěstí

Urban Kainzwaldner mit Sohn Daniel
Cprovozující vinařský šenk pod značkou "Roter Hahn"
Pschnickerhof v Villandersu