Predkrm
Pohankové těstoviny s grilovanými houbami shiitake
Těstovinové s houbami shiitake
Tyto vzácné houby, které pocházejí z Číny a Japonska, našly svůj domov také v Jižním Tyrolsku a dodávají pohankovým listům štiplavou vůni.
Andreas Kalser & Josef Obkircher
Sedláci z Kirnig
Přísady
4 lidé
MIN.
-
400 gpšeničné mouky
-
200 gpohankové mouky
-
3vejce
-
2 lžícekrupice z tvrdé pšenice
-
500 ghub shiitake
-
2 lžíceolivového oleje
-
másla
-
sůl a černý pepř
Příprava - Pohankové těstoviny s grilovanými houbami shiitake
-
1.KrokVyválejte ho na tenké pláty a vykrajujte tvary podle libosti. Ty pak nechejte vařit ve slané vodě asi 2 minuty (na zkus).
-
2.KrokMezitím ogrilujte houby shiitake na olivovém oleji (v celku). Nakonec ochuťte solí a pepřem.
-
3.KrokTěstoviny polejte přepuštěným máslem a servírujte s houbami shiitake.
-
4.KrokMouku, vejce a krupici z tvrdé pšenice zpracujte spolu s vlažnou vodou na hladké nudlové těsto.
-
Hodně štěstí
Andreas Kalser & Josef Obkircher
Sedláci nabízející kvalitní výrobky pod značkou "Roter Hahn"
Kirnig v Aldeinu