Dezert
Buchty
Buchty
Buchty se tradičně připravují z kynutého těsta a mají lahodný marmeládový střed.
Martha Thaler
Hospodyně z Zmailer-Hof
Přísady
12 kusů
90 MIN.
-
2vejce
-
1 baleníbalíček vanilkového cukru
-
1 špetkasůl
-
40 gcukru
-
1 lžícerumu
-
120 - 140 mlmléka
-
marmeláda
-
2 lžícemásla
-
25 gdrożdży
-
400 gmouky
Příprava - Buchty
-
1.KrokKvasnice smíchejte s cukrem a vlažnou vodou. Toto "předtěsto" nechejte 20 minut přikryté odpočívat při teplotě asi 35° C.
-
2.KrokMezitím rozpusťte máslo, přidejte vejce, vanilkový cukr, sůl a rum. Pak prosejte mouku a promíchejte ji. Nakonec přidejte "Dampfl" a dobře ho zapracujte. Těsto šlehejte, dokud nezačne bublat. Poté nechte 20 minut kynout.
-
3.KrokRozwałkować ciasto na gruby placek, wyciąć kółka, wypełnić je z dżemem, złożyć i dobrze zamknąć. Włożyć do nasmarowanej masłem formy złączeniem do dołu, każdą buchtę posmarować roztopionym masłem.
-
4.KrokPřikryjte utěrkou a na teplém místě nechejte odstát.
-
5.KrokW podgrzanym do 180° C piekarniku piec około 30 minut.
-
6.KrokVytáhněte plech z trouby a nechejte buchty trochu zchladnout, potom je vyklopte a servírujte teplé (například s vanilkovým krémem).
-
Hodně štěstí