Predkrm
Játrový knedlík
Játrový knedlík
Původně byly knedlíky zbytkovým jídlem a stejně tak játrové knedlíčky. Dnes jsou vyhledávaným receptem selské kuchyně.
Doris Gruber
Hospodyně provozující vinařský šenk Planitzer
Přísady
10 knedlíků
75 MIN.
-
400 gpečiva na knedlíky
-
3 lžícepetržele
-
1 lžícepažitka, jemně nasekaná
-
100 gnamletého telecího tuku
-
1 lžícemásla
-
2 lžícepórku (jemně nařezaného)
-
200 gnamletých telecích jater
-
1 lžickamajoránky
-
1 na špicku nožecitronová kůra
-
1 na špicku nožemuškátového oříšku
-
čerstvě namletý pepř
-
sůl
-
2vejce
-
100 mlmléka
-
1 lžícemouky
-
2stroužky česneku (najemno nakrájeného)
-
1 lmasového vývaru
Příprava - Játrový knedlík
-
1.KrokPečivo na knedlíky smíchejte s pažitkou a petrželí.
-
2.KrokPórek lehce zpěňte v telecím tuku a na másle a přidejte spolu s telecími játry a s ostatními přísadami (kromě vývaru) ke knedlíkovému pečivu.
-
3.KrokHmotu dobře rozmíchejte a nechejte 30 minut odstát.
-
4.KrokMokrýma rukama vyformujte knedlíky a vařte je 15 minut v hodně osolené vodě.
-
5.KrokJátrové knedlíky servírujte v silném masovém vývaru s pažitkou.
-
Hodně štěstí