Dezert
Strauben
Strauben
Vůně strauben je vůní církevních slavností, protože sladké umělecké dílo z odpalovaného těsta je oblíbené zejména na lidových slavnostech.
Margit Stabinger
Hospodyně z Kinigerhof
Přísady
4 lidé
15 MIN.
-
220 gmouky
-
250 mlmléka
-
3žloutek
-
1 trochajablečné nebo hruškové pálenky
-
trocha vanilkového cukru
-
50 gcukru
-
olej na pečení
-
práškového cukru
-
brusinkové marmelády
-
3bílků
-
1 špetkasůl
Příprava - Strauben
-
1.KrokMouku a mléko rozmícháme dohladka, vmícháme žloutek a pálenku.
-
2.KrokBílky vyšlehejte se solí, přidejte cukr a vyšlehejte na sníh. Sníh podmíchejte do těsta.
-
3.KrokW garnku o średnicy ok. 25 cm rozgrzać olej.
-
4.KrokNa pánvi o průměru asi 25 cm rozehřejte olej.
-
5.KrokPodáváme s brusinkovou marmeládou posypané moučkovým cukrem.
-
Hodně štěstí