Predkrm
Bylinkové plněné taštičky Schlutzer
Bylinkové plněné taštičky
Schlutzer, těstovinové taštičky, s čerstvými bylinkami jsou jarní edicí slavných jihotyrolských Schlutzkrapfen.

Elke Prader
Hospodyně z Wieshof
Přísady
4 lidé
60 MIN.
- Na těsto:
-
100 gžitné mouky
-
120 gpšeničné mouky
-
1vejce z volného chovu
-
1 lžíceoleje
-
50 - 80 mlvody
-
trocha soli
50
g
cibule
50
g
másla
1
stroužek česneku
100
g
brambor (uvařené a rozmačkané)
200
g
ricotty
1
lžicka
pažitky, petrželky, bazalky
sůl, pepř
trocha parmazánu
bylinková sůl
Příprava - Bylinkové plněné taštičky Schlutzer
-
1.
KrokZ přísad připravte vláčné těsto, přikryjte ho a nechejte 30 minut odstát. -
2.
KrokOloupejte cibuli, nakrájejte ji na malé kostičky a poduste ji na másle spolu s česnekem. -
3.
KrokPřidejte brambory, ricottu a najemno nakrájené bylinky, dobře promíchejte. Ochuťte solí a pepřem. -
4.
KrokZ tenkého plátu těsta vykrojte kulaté, asi 6 cm velké plátky, naplňte je bylinkovou směsí, vytvarujte z těsta taštičky ve tvaru půlměsíce a pevně je stlačte. -
5.
KrokTaštičky Schlutzkrapfen dejte do vroucí vody a nechte je 2 až 3 minuty lehce povařit. -
6.
KrokVyjměte je z vody, dobře je osušte a vyrovnejte na talíře. -
7.
KrokNakonec taštičky posypte parmazánem, přelijte je přepuštěným máslem a posypte pažitkou a bylinkovou solí. -
Hodně štěstí
