Predkrm
Bylinkové plněné taštičky Schlutzer
Bylinkové plněné taštičky
Schlutzer, těstovinové taštičky, s čerstvými bylinkami jsou jarní edicí slavných jihotyrolských Schlutzkrapfen.
Elke Prader
Hospodyně z Wieshof
Přísady
4 lidé
60 MIN.
- Na těsto:
-
100 gžitné mouky
-
120 gpšeničné mouky
-
1vejce z volného chovu
-
1 lžíceoleje
-
50 - 80 mlvody
-
trocha soli
50
g
cibule
50
g
másla
1
stroužek česneku
100
g
brambor (uvařené a rozmačkané)
200
g
ricotty
1
lžicka
pažitky, petrželky, bazalky
sůl, pepř
trocha parmazánu
bylinková sůl
Příprava - Bylinkové plněné taštičky Schlutzer
-
1.KrokZ přísad připravte vláčné těsto, přikryjte ho a nechejte 30 minut odstát.
-
2.KrokOloupejte cibuli, nakrájejte ji na malé kostičky a poduste ji na másle spolu s česnekem.
-
3.KrokPřidejte brambory, ricottu a najemno nakrájené bylinky, dobře promíchejte. Ochuťte solí a pepřem.
-
4.KrokZ tenkého plátu těsta vykrojte kulaté, asi 6 cm velké plátky, naplňte je bylinkovou směsí, vytvarujte z těsta taštičky ve tvaru půlměsíce a pevně je stlačte.
-
5.KrokTaštičky Schlutzkrapfen dejte do vroucí vody a nechte je 2 až 3 minuty lehce povařit.
-
6.KrokVyjměte je z vody, dobře je osušte a vyrovnejte na talíře.
-
7.KrokNakonec taštičky posypte parmazánem, přelijte je přepuštěným máslem a posypte pažitkou a bylinkovou solí.
-
Hodně štěstí