Hlavní jídlo
Brambory Bauerngröstl
Brambory Bauerngröstl
Na rozdíl od Herrengröstlu se v Bauerngröstlu místo telecího masa používá hovězí maso z druhově vhodného chovu.
![Margit Stabinger](https://www.roterhahn.cz/images/content/5633380_desktop_0_0_0_0/200cX200c/fileadmin/sbb_import/pics/317C22F6-2693-4907-921F-A48E56CC579B.jpg)
Margit Stabinger
Hospodyně z Kinigerhof
Přísady
4 lidé
30 MIN.
-
400 gvařeného hovězího masa
-
1/2bobkového listu
-
300 guvařených brambor
-
1/2 lžickamajoránky
-
1najemno nakrájená cibule
-
sůl, pepř
-
2 lžíceoleje
-
40 gmásla
-
200 mlmasového vývaru
-
petržele
Příprava - Brambory Bauerngröstl
-
1.
KrokUvařte brambory ve slupce, ještě horké je oloupejte, nechejte zchladnout a poté je nakrájejte na plátky. -
2.
KrokRozehřejte olej a na něm opečte najemno nakrájenou cibuli. -
3.
KrokUvařené hovězí maso nakrájejte na plátky, dejte na pánev, zamíchejte, osolte a opepřete. -
4.
KrokPřidejte majoránku, bobkový list a brambory, vše pořádně propečte, přidejte máslo. -
5.
KrokLehce zalijte masovým vývarem, promíchejte, podávejte. -
Hodně štěstí
![Margit Stabinger](https://www.roterhahn.cz/images/content/5633380_desktop_0_0_0_0/200cX200c/fileadmin/sbb_import/pics/317C22F6-2693-4907-921F-A48E56CC579B.jpg)