Hlavní jídlo
Brambory Bauerngröstl
Brambory Bauerngröstl
Na rozdíl od Herrengröstlu se v Bauerngröstlu místo telecího masa používá hovězí maso z druhově vhodného chovu.
Margit Stabinger
Hospodyně z Kinigerhof
Přísady
4 lidé
30 MIN.
-
400 gvařeného hovězího masa
-
1/2bobkového listu
-
300 guvařených brambor
-
1/2 lžickamajoránky
-
1najemno nakrájená cibule
-
sůl, pepř
-
2 lžíceoleje
-
40 gmásla
-
200 mlmasového vývaru
-
petržele
Příprava - Brambory Bauerngröstl
-
1.KrokUvařte brambory ve slupce, ještě horké je oloupejte, nechejte zchladnout a poté je nakrájejte na plátky.
-
2.KrokRozehřejte olej a na něm opečte najemno nakrájenou cibuli.
-
3.KrokUvařené hovězí maso nakrájejte na plátky, dejte na pánev, zamíchejte, osolte a opepřete.
-
4.KrokPřidejte majoránku, bobkový list a brambory, vše pořádně propečte, přidejte máslo.
-
5.KrokLehce zalijte masovým vývarem, promíchejte, podávejte.
-
Hodně štěstí