Predkrm
Knedlík z červené řepy
Knedlík z červené řepy
Tato varianta knedlíků přináší na talíř spoustu barvy. Nejlépe je připravíte v páře, aby si zachovaly červenou barvu.
Christian Pinggera
Hospodář z Schnalshuberhof
Přísady
12 knedlíků
90 MIN.
-
50 gpórku
-
300 gnivy
-
50 gmascarpone
-
150 mlsmetany
-
500 gsůl, pepř
-
trochu na malé kousky nasekané petržele
-
2vejce
-
sůl, pepř
-
kmín
-
2 lžícemouky
-
měkký sýr
Příprava - Knedlík z červené řepy
-
1.KrokTři červené řepy nejdříve uvařte a poté z nich vytvořte pyré.
-
2.KrokCibuli a česnek nakrájejte na malé kousky a krátce poduste, mléko ohřejte, aby bylo vlažné.
-
3.KrokNyní pyré z řepy promíchejte s cibulí, česnekem a s mlékem s pečivem, petrželí a vejci, přidejte sůl, pepř a kmín. Těsto posypejte trochou mouky a nechejte odstát.
-
4.KrokPoté z těsta vytvořte knedlíky a do středu každého knedlíku dejte kousek měkkého sýra velikosti kostky cukru. Knedlíky uzavřete.
-
5.KrokBěhem toho krátce duste pórek na rozpáleném oleji, poté přidejte nivu a sýr mascarpone a nechejte trochu změknout. Přidejte smetanu a nechejte trochu povařit.
-
6.KrokZe směsi vytvořte pyré, kterým polejete před servírováním uvařené knedlíky.
-
Hodně štěstí
Christian Pinggera
Hospodář provozující vinařský šenk pod značkou "Roter Hahn"
Schnalshuberhof v Algundu