Predkrm
Kroupová polévka Gerstsuppe
Gerstsuppe
V minulosti se připravovala hlavně v postní době, někdy s uzeným masem, někdy bez něj. Dnes je stálou součástí jídelního lístku v době oslav Törggelen.
Paul Huber
Hospodář z Griesserhof
Přísady
4 lidé
50 MIN.
-
100 guzeného špeku
-
60 gbrambor
-
100 gkrup
-
40 gceleru
-
200 guzeného masa
-
sůl, pepř
-
60 gmrkve
-
pažitky
-
40 gpórku
Příprava - Kroupová polévka Gerstsuppe
-
1.KrokNa kostičky nakrájený špek lehce opečte, přidejte kroupy a asi 2 litry vody.
-
2.KrokPřiveďte k varu, přidejte uzené maso a vařte dvě hodiny.
-
3.Krok20 minut před koncem vaření přidejte na malé kostičky nakrájenou zeleninu.
-
4.KrokPolévku ochutnejte, maso nakrájejte na malé kousky a dejte do polévky.
-
5.KrokPolévku na talířích nazdobte kousky pažitky.
-
Hodně štěstí