Predkrm
Kroupová polévka Gerstsuppe
Gerstsuppe
V minulosti se připravovala hlavně v postní době, někdy s uzeným masem, někdy bez něj. Dnes je stálou součástí jídelního lístku v době oslav Törggelen.

Paul Huber
Hospodář z Griesserhof
Přísady
4 lidé
50 MIN.
-
100 guzeného špeku
-
60 gbrambor
-
100 gkrup
-
40 gceleru
-
200 guzeného masa
-
sůl, pepř
-
60 gmrkve
-
pažitky
-
40 gpórku
Příprava - Kroupová polévka Gerstsuppe
-
1.
KrokNa kostičky nakrájený špek lehce opečte, přidejte kroupy a asi 2 litry vody. -
2.
KrokPřiveďte k varu, přidejte uzené maso a vařte dvě hodiny. -
3.
Krok20 minut před koncem vaření přidejte na malé kostičky nakrájenou zeleninu. -
4.
KrokPolévku ochutnejte, maso nakrájejte na malé kousky a dejte do polévky. -
5.
KrokPolévku na talířích nazdobte kousky pažitky. -
Hodně štěstí
