Predkrm
Stuhové nudle z pohanky
Stuhové nudle z pohanky
Kaminwurzen jsou uzené a na vzduchu sušené syrové klobásy. V tomto receptu se přidávají ke stužkovým nudlím z pohanky, pórku a rajčat.
Elke Prader
Hospodyně z Wieshof
Přísady
4-5 lidé
50 MIN.
-
100 gpohankové mouky
-
200 gpšeničné mouky
-
3vejce z volného chovu
-
1/4 lžickasůl
-
1 lžíceolivového oleje
-
3klobásky Kaminwurzen (nakrájené na plátky)
-
1pórek (nakrájený na kroužky)
-
5 lžícevody
-
1 hrstmalých rajčat
-
1 lžícemásla
-
1 lžícetymián (najemno nasekaný)
-
1 lžícepetržele
-
sůl, pepř
-
1 lžícetymián (najemno nasekaný)
Příprava - Stuhové nudle z pohanky
-
1.KrokPromíchejte obě mouky, přidejte vejce, sůl a vytvořte hladké, ne úplně pevné těsto.
-
2.KrokTěsto namotejte na fólii a nechejte půl hodiny odstát. S pomocí strojku na nudle připravte podlouhlé nudle.
-
3.KrokPórek lehce zpěňte v olivovém oleji a přidejte na kolečka nakrájené klobásky Kaminwurzen. Zalijte vodou a trochu povařte.
-
4.KrokRozpulte rajčata a vhoďte je do omáčky. Máslo přidejte až před koncem. Poté vše rozmíchejte na krémovou omáčku.
-
5.KrokDochuťte solí a pepřem, přidejte petrželku a tymián.
-
6.KrokNudle vařte 2-3 minuty "na skousnutí", sceďte a přidejte omáčku.
-
7.KrokPořádně promíchejte, servírujte na talířích ozdobených pažitkou.
-
Hodně štěstí