Hlavní jídlo
Hovězí maso s bylinkovou omáčkou
Hovězí maso na bylinkách
Hovězí maso umí být i vařené opravdovou lahůdkou. Aby maso zůstalo šťavnaté, vařte polévku jen mírně.
Simone Klammer
Hospodyně provozující selský šenk Ahner
Přísady
4 lidé
120 MIN.
-
1 kghovězího vařeného filé
-
1cibule
-
1hlávkového celeru
-
2mrkve
-
trocha pórku
-
trocha másla
-
sůl
50
g
natki pietruszki
různé bylinky podle chuti
3
nakládané okurky
2
vejce z volného chovu, uvařená natvrdo
olivového oleje
ovocný ocet
sůl
1
stroužek česneku
ovocný ocet
Příprava - Hovězí maso s bylinkovou omáčkou
-
1.Krokcibuli krátce opečte na másle, to dodá masovému vývaru jemnou pečenou chuť.
-
2.KrokPřilijte vodu a přiveďte k varu. Vroucí vodu osolte, přidejte do ní maso a zeleninu. Maso by mělo být zcela pokryto vodou.
-
3.KrokVařte na mírném ohni asi 1 až 2 hodiny.
-
4.KrokMięso pokroić na cienkie plastry i podawać z solonymi ziemniakami i warzywami korzeniowymi; całość polać zielonym sosem ziołowym.
-
5.KrokPosiekać drobno natkę pietruszki, zioła, jajka, czosnek i ogórki.
-
6.KrokVmíchejte olivový olej a ocet a dochuťte solí a pepřem.
-
Hodně štěstí