Predkrm
Polévka ze zrajícího sýru
Polévka ze zrajícího sýru
Šedý sýr je tradiční kysaný mléčný sýr z východních Alp, který se stal hvězdou vynikající regionální kuchyně.
Doris Gruber
Hospodyně provozující vinařský šenk Planitzer
Přísady
4 lidé
30 MIN.
-
1cibule
-
1 lžícepórku
-
2 lžícemásla
-
1středně velká, moučná brambora
-
1 trochabílého vína
-
750 mlzeleninového vývaru nebo masového vývaru
-
sůl, pepř
-
150 gzrajícího sýru Graukäse
-
150 mlsmetany
orestované kostičky chleba
120
g
zrajícího sýru Graukäse (rozdrobeného)
12
stébel pažitky
Příprava - Polévka ze zrajícího sýru
-
1.KrokCibuli a pórek nakrájejte na malé kousky a poduste na másle, až zesklovatí.
-
2.KrokPřidejte oloupanou a na kostičky nakrájenou bramboru, krátce orestujte, osolte, opepřete, zalijte trochou bílého vína a poté vývarem ze zeleniny nebo masa.
-
3.KrokJakmile budou kousky brambor měkké, přidejte na malé kousky nakrájený zrající sýr. Vše ještě jednou přiveďte krátce do varu a umixujte se smetanou.
-
4.KrokPolévku servírujte na talíř s kostičkami chleba, nadrobeným zrajícím sýrem Graukäse a se stébly pažitky.
-
Hodně štěstí