Hlavní jídlo
Hovězí maso na kyselo
Hovězí maso na kyselo
Zejména v létě je hovězí maso nakrájené na tenké plátky velmi dobře stravitelné.

Elisabeth Kompatscher
Hospodyně z Fronthof
Přísady
4 lidé
180 MIN.
-
1 kghovězího masa (plec)
-
1/2cibule
-
50 ghlávkového celeru
-
1mrkev
-
1/2česneku
-
4estragony
-
sůl
-
1 kgbrambor
-
1cibule (nakrájená na kolečka)
-
50 mlocta z červeného vína
-
20 mlolivového oleje
Příprava - Hovězí maso na kyselo
-
1.
KrokHovězí maso dejte do vařící vody a nechejte asi dvě hodiny vařit. -
2.
KrokCibule, celer, mrkev a česnek nakrájejte na kousky a spolu s estragonem přidejte k masu. Polévku dobře osolte a vařte dalších 45 minut. -
3.
KrokMezitím naškrábejte brambory, rozčtvrťte je a vařte je 30 minut odděleně ve slané vodě. -
4.
KrokMaso vyjměte z polévky, nakrájejte na tenké plátky a servírujte na talíř spolu s brambory. -
5.
KrokK masu přidejte kroužky cibule a zalijte octem a olejem. -
Hodně štěstí

Elisabeth Kompatscher
Hospodyně provozující vinařský šenk pod značkou "Roter Hahn"
Fronthof v Völsu am Schlern