pecivo
Perníčky
Perníčky
Jihotyrolský perník se vyrábí z medu. Vůně těchto nádherně kořeněných sušenek dělá z adventu výjimečný čas.

Bernadette Bachmann
Hospodyně z Stoffnerhof
Přísady
50 kusů
45 MIN.
-
300 gžitné mouky
-
100 gcukru
-
2vejce
-
2 lžícemedu
-
1/2 lžícejedlé sody
-
1/2 lžickalžíce skořice
-
1/2 lžickahřebíčkový prášek
-
1 špetkasůl
Příprava - Perníčky
-
1.
KrokVšechny přísady promíchejte a vytvořte z nich těsto, které necháte přes noc odstát při pokojové teplotě. -
2.
KrokPoté těsto vyválejte do asi 5milimetrové tloušťky. -
3.
KrokVykrojte perníčky a pečte při 220° C (horní a dolní pečení) asi 5 minut. -
Hodně štěstí

Bernadette Bachmann
Selka nabízející dovolenou na statku pod značkou "Roter Hahn"
Stoffnerhof v Welsberg-Taistenu