Predkrm
Marinované "jablko" na pralince z čerstvého kozího sýra
Jablečná na kozím sýru
Jablka, slanina, kozí sýr, med: tento pokrm v sobě spojuje rozmanitost selského potěšení.

Patrizia Prantl
Hospodyně z Schrenteweinhof
Přísady
4 lidé
30 MIN.
-
1jablko (Golden Delicious)
-
2 lžícekvětového medu
-
trochu citronové šťávy
-
180 gčerstvého kozího sýra
-
1malá cibule
-
1 lžíceolivového oleje
-
50 gvlašských ořechů (najemno nadrcených)
-
1 lžickacitronové šťávy
-
bylinková sůl
-
pepř
-
4plátky špeku srolované do růžiček
-
1 vetvickatymián
Příprava - Marinované "jablko" na pralince z čerstvého kozího sýra
-
1.
KrokJablko nakrájejte na 1 cm tlusté plátky. -
2.
KrokMed promíchejte s citronovou šťávou a tymiánem, až vznikne marináda, kterou přelejete přes plátky jablka a necháte přes noc odstát. -
3.
KrokČerstvý kozí sýr nechejte přes noc oschnout v sítku. -
4.
KrokCibuli nakrájejte na malé kostičky, poduste na olivovém oleji a nechejte vychladnout. Přimíchejte ji spolu s nadrcenými ořechy k čerstvému kozímu sýru a dochuťte citronovou šťávou, bylinkovou solí a pepřem. -
5.
KrokZ hmoty vytvořte čtyři pralinky, každou položte na plátek jablka a ozdobte špekovou růžičkou. -
Hodně štěstí

Patrizia Prantl
Selka nabízející dovolenou na statku pod značkou "Roter Hahn"
Schrenteweinhof v Laně