Hlavní jídlo
Bramborové placky
Bramborové placky
V tomto lahodném selském pokrmu z údolí Pustertal se kysané zelí kombinuje s pečeným těstem z brambor.

Jessica Moser
Hospodyně provozující vinařský šenk Oberpartegger
Přísady
4 lidé
120 MIN.
-
600 gmoučných brambor
-
2žloutek
-
2 lžícepřepuštěného másla
-
400 gmouky
-
1 špetkasůl
-
olej na pečení
-
500 gvařeného kyselého zelí
Příprava - Bramborové placky
-
1.
KrokUvařte brambory, rozmačkejte je a nechejte zchladnout. -
2.
KrokPřidejte žloutek, rozpuštěné máslo, mouku a sůl, vše uhnětejte na těsto. -
3.
KrokVálečkem těsto uválejte na dvoumilimetrovou tloušťku. Vykrojte 8 cm velké kulaté kusy těsta a opečte je na oleji dozlata. -
4.
KrokNa papírových utěrkách nechejte okapat tuk a servírujte teplé s kyselým zelím. -
Hodně štěstí

Jessica Moser
Hospodyně provozující vinařský šenk pod značkou "Roter Hahn"
Oberpartegger v Villandersu