Dezert
Císařský trhanec Kaiserschmarrn
Kaiserschmarrn
Klasika z dob k.u.k. monarchie se dochovala i na jihotyrolských statcích a těší se velké oblibě.
Christina Hecher
Selka nabízející dovolenou na statku Kofler zwischen den Wänden
Přísady
4 lidé
15 MIN.
-
5vejce
-
600 mlmléka
-
1 špetkasůl
-
500 gmouky
-
máslo na pečení
práškový cukr na posypání
4
lžíce
jablečného pyré
4
lžíce
brusinkové marmelády
Příprava - Císařský trhanec Kaiserschmarrn
-
1.KrokDo mísy vložte vejce, mléko a sůl a metličkou na sníh promíchejte, až vznikne pěna.
-
2.KrokPoté přidejte mouku a opět dobře promíchejte.
-
3.KrokNa pánvi rozehřejte máslo, přidejte těsto a pečte při nízké teplotě, až bude spodní část lehce hnědá.
-
4.KrokPravidelně otáčejte, až jsou všechny kousky zlehka opečené. Následně rozdělte na malé kousky.
-
5.KrokServírujte na talíře, posypte práškovým cukrem, podávejte s brusinkovou marmeládou a jablečným pyré.
-
Hodně štěstí
Christina Hecher
Selka nabízející dovolenou na statku pod značkou "Roter Hahn"
Kofler zwischen den Wänden v Sandu in Taufers